NRK Meny
Normal

Rapper om to verdener

Han har vokst opp på Sørlandet, men er opprinnelig fra Midtøsten. Nå platedebuterer Elias Tchaba med rapping om å være en gutt fra to verdener.

Elias Tchaba

Elias Tchaba rapper om «En gutt, to verdener».

Foto: Janne Aateigen / NRK

Hele livet har han stått mellom to verdener, med sine første barneår i Midtøsten og en oppvekst på Sørlandet. Så da Elias Tchaba skulle finne navn på debutplata si, ble det «En gutt, to verdener».

– Jeg ville ha en tittel som handler om hvordan jeg føler at jeg har det i livet mitt, forteller Elias Tchaba. Tjueåringen har bodd i Vennesla siden han var rundt sju. Før det bodde han først i Libanon og så i Palestina.

Preget av kontraster

– Jeg kom fra krig og fattigdom i Libanon og Palestina til Norge, sier Elias. – Altså er jeg en gutt fra to verdener. Det samme føler jeg når jeg jobber med musikken min. Den kreative siden av livet skiller seg fra den reelle delen av livet, forklarer han.

Elias Tchaba til side juster

Elias Tchaba rapper om «En gutt, to verdener».

Foto: Janne Aateigen / NRK

Elias Tchaba har to store lidenskaper: Musikk og fotball. Drømmen har lenge vært å studere idrettsfag i England. I høst gikk drømmen i oppfyllelse. Nå blir det mye fotball og litt mindre musikk for Tchaba, som for tiden bor et lite stykke utenfor London.

Det er et år siden Elias Tchaba bestemte seg for å spille inn en EP. Tekstmessig er han blant annet opptatt av kontrastene i de to verdenene han har vokst opp i.

– Hver sang har si egen fortelling og sitt eget budskap, sier Elias. – Jeg har blant annet en låt som handler om religion. – Min mening er at det ikke skal være noe hatforhold på grunn av tro. Folk må få lov til å tro på det de vil, legger han til.

Valgte sørlandsk

Elias Tchaba snakker både arabisk, engelsk og norsk. På debutplata rapper han på sørlandsk. – Det er jo i Norge plata slippes og jeg føler at budskapet i tekstene mine kommer best frem på norsk, fastslår Elias.

Elias Tchaba tropper opp på SørlandsScenen onsdag rundt kl. 16.30 og torsdag er musikkanmelder Øyvind Nyvoll på plass for å vurdere «En gutt, to verdener».

Kanalen er NRK P1 og du kan høre SørlandsScenen på radio.nrk.no etter sending.

Elias Tchaba helfigur
Foto: Janne Aateigen / NRK