Siktet for pistolran - har erkjent i avhør

Én av tre siktede har erkjent ran av to menn i en leilighet i Kristiansand søndag. Ett av ofrene kjente antatt gjerningsperson.

Posebyen

Kjente ransofferet i en leilighet i Posebyen i Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Søndag morgen ble to menn i trettiårene ranet i sin leilighet i Kristiansand sentrum. Politiet pågrep rask fire personer, men én ble umiddelbart løslatt. Ofrene skal ha kjent én av de siktede i saken.

– Vi har siktet to menn og en kvinne for ranet, sier Øystein Jørgensen, som er etterforskningsleder ved personavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Fant gasspistol

Siktelsen omhandler simpelt ran, men kan bli forandret etter hva etterforskningen viser. Det er funnet en gasspistol og gjenstander fra ranet, bekrefter politiet.

– Siktelsen kan bli endret til for eksempel grovt ran, forteller Jørgensen til NRK.

Øystein Jørgensen

Etterforskningsleder Øystein Jørgensen opplyser at tre personer ble pågrepet i forbindelse med ranet.

Foto: NRK Sorlandet

Politiet vet ikke hva slags pistol som ble brukt under ranet. De vet heller ikke om gasspistolen er ransvåpenet.

Ofrene oppfattet situasjonen som alvorlig, ifølge politiet.

De to mennene som ble ranet, er 31 og 33 år gamle. En av dem kjente kvinnen som er siktet for ranet. Hun er nettopp fylt 18 år, men erkjenner ikke ranshandlingen.

Varetektsfengsel

En 27 år gammel mann ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker siktet for ranet. han nekter straffskyld, men blir ifølge politiet knyttet til ranet av en mann på 18 år som han har erkjent å ha vært med.

– Kvinnen er ikke begjært varetektsfengslet fordi det ikke er fare for gjentakelse. heller ikke den 18 år gamle mannen er begjært varetektsfengslet fordi han erkjenner ranet, sier Jørgensen.

Kjente ofret

Ifølge Jørgensen kjente en av ofrene kvinnen som er siktet for å ha vært med på ranet, men som nekter for å ha stått bak ranet.

– Det var beskrivelse av kvinnen som førte til at vi dro ut til en leilighet og pågrep fire personer, men én ble løslatt umiddelbart etterpå, forteller Jørgensen.

De tre er siktet for å ha ranet til seg tre mobiltelefoner og én bærbar pc. Politiet fant mobiltelefon som knytter en eller flere av de siktede til ranet. Det har også retten lagt vekt på da den gikk med på å varetektsfengsle den 27 år gamle mannen. Han er i tillegg siktet for flere andre forhold og er domfelt sju ganger.

Det skal også være spor som knytter 27-åringen til pistolen som er beslaglagt.