NRK Meny
Normal

Ransklær førte politiet til gjerningsmannen

Funnet av tøyet som ble benyttet under ranet på Shell Gartnerløkka i Kristiansand førte politiet på sporet av gjerningsmannen. 25-åringen erkjenner pistolranet.

Hette maske ran forsida

– Han erkjenner å ha gjennomført ranet med en pistol. Han skal ha benyttet en gassdrevet softgun, forteller Øystein Jørgensen, etterforskningsleder ved voldsavsnittet.

Det var 21. august i fjor at en bevæpnet mann gikk inn på Shell Gartnerløkka og truet til seg 1000 kroner med pistol. Det var en ansatt alene på jobb da ranet skjedde. Raneren løp fra stedet, og politiet satte i gang et omfattende søk i området.

Fant maske og genser

– Det ble gjort en grundig jobb av teknikere og patruljen som var på stedet. Nærområdet ble saumfart, og ikke langt unna ble det funnet en maske som man trodde kunne være benyttet under ranet, forteller Jørgensen.

Det ble også funnet en genser som politiet gjenkjente på bakgrunn av videoopptak. På baksiden av genseren var det trykt inn «Makita» med japanske bokstaver. Det ble sikret fullverdig DNA-profil fra alle gjenstandene.

Politiet søkte så med DNA-profilen opp mot Kripos sitt sporregister, men det var ikke treff. Dermed måtte politiet bare la tiden jobbe for seg.

– Men med tiden har politiet fått et langt større fokus på å innhente DNA. Derfor bruker vi de mulighetene vi har, også ved mindre saker, sier Jørgensen.

Tatt for mindre narkosak

For to dager siden slo DNA-profilen inn hos Kripos. 25-åringen ble pågrepet for en mindre narkotikasak, og politiet hadde hjemmel til å sikre DNA-bevis.

Mannen er kjent av politiet fra før av, men det har kun vært snakk om mindre narkotikasaker det siste året.

Hadde gjeld

25-åringen har opplyst i avhør at behovet for penger førte til at han ranet bensinstasjonen.

Han var pengelens og hadde slitt med gjeld den siste tiden. Han ville derfor skaffe raske penger, sier Jørgensen.

Er det grunn til å tro at flere står bak?

– Det har vi ingen opplysninger om. 25-åringen gir en veldig god og troverdig forklaring som støtter opp rundt det politiet allerede vet, sier etterforskningslederen.

Laster kart, vennligst vent...