NRK Meny
Normal

Skulket fotballtrening - ranet kiosk i stedet

En 16 år gammel gutt er dømt til betinget fengsel for blant annet ranet av en kiosk i Lyngdal sentrum i fjor.

Ran av MIX i Lyngdal

16-åringen slipper å sone dersom han deltar i et opplegg i regi av Konfliktrådet.

Foto: Lars Eie / NRK

Det var i oktober at en ansatt i kiosken Mix i sentrum av Lyngdal ble utsatt for et butikkran. 16-åringen tok med seg en kniv inn i kiosken. Men egentlig skulle han på fotballtrening.

Planla ranet

Ifølge dommen fra Lister tingrett så planla den 16 år gamle gutten ranet. Han ba ansatte på en barnevernsinstitusjon om å bli kjørt til Lyngdal sentrum for fotballtrening. I realiteten ville han begå et ran fordi han trengte pengene.

16-åringen tok med seg en morakniv han hadde fått på skolen. Ifølge dommen var den ansatte alene i kiosken og hun ble redd da ranet fant sted.

Retten mener knivranet er alvorlig, men ser på guttens unge alder og viser til at det skal være sørlige grunne for å dømme unge mennesker til fengselsstraffer.

Ran i Lyngdal

16-åringen ble pågrepet skulle egentlig på fotballtrening, men planla heller ran.

Foto: Lars Eie

Trusler mot barnevernsansatte

Også to ansatte ved barnevernsinstitusjonen ble utsatt for trusler av 16-åringen. Han truet også ansatte ved Sørlandsbadet.

Konfliktrådet

16-åringen er dømt til betinget fengsel i ett år for ranet og truslene, samt tyveri av en mobiltelefon. Han har to års prøvetid. Gutten må delta på et opplegg av Konfliktrådet i Oslo, heter det i dommen fra tingretten.