NRK Meny
Normal

Ranet i Guatemala

To jenter fra Mandal ble kidnappet og ranet i Guatemala før helga. De to er heldige som er i live, sier en av foreldrene.

Sammen med to andre jenter fra Klepp og tre menn fra Honduras ble de to jentene fra Mandal bakbundet, truet med maskinpistoler og lagt i bakken av flere ranere som stoppet minibussen de satt i natt til fredag, skriver VG. 

Jentene ble fratatt alt av verdi, og ei av dem fikk et spark i hodet.

Grusom opplevelse

NRK har snakket med foreldrene til de to jentene som er rundt 20 år gamle. Foreldrene vil ikke la seg intervjue, men en av dem forteller at jentene har hatt en grusom opplevelse som vil prege dem resten av livet. De to har vært på spanskkurs og arbeidstrening i Guatemala et par måneder, men reiser nå rundt i Mellom-Amerika.

Bakbundet og truet

Overfallet skjedde natt til fredag, da de sammen med to andre norske jenter reiste med minibuss fra Honduras til Guatemala. Ifølge VG var det to biler med ranere som presset dem av veien. jentene ble bakbundet, truet med maskinpistoler og lagt i bakken. Ranerne tok alt av verdi.

Jentene var tross alt heldige, forteller den ene faren. Såvidt han vet har jentene ikke fått hjelp til å takle overfallet. De skal fortsette reisen, og kommer hjem til Mandal i mai.