Spornes
Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Raet nasjonalpark

Oppsummert

Området for Raet nasjonalpark er deler av fastland, øyer og sjøområder langs kysten av Tvedestrand Arendal og Grimstad kommuner.

 • Åpner Agders første nasjonalpark

  Søndag er det offisiell åpning av Raet nasjonalpark som strekker seg langs kysten av Tvedestrand, Arendal og Grimstad. Raet er den første nasjonalparken som er opprettet i Agder-fylkene. Les mer om saken her.

  Raet, Tromøya
  Foto: Øystein Paulsen / Privat
 • Nasjonalpark åpner søndag

  Raet nasjonalpark i Aust-Agder er natur i verdensklasse. Det sier fagdirektør hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Thomas Kiland Langeland. I morgen er det storslått offisiell åpning av nasjonalparken.

  Raet nasjonalpark
  Foto: Benedicte Goa Ludvigsen
 • Raet nasjonalpark

  I dag ble det endelige beviset på at Raet er blitt en nasjonalpark, montert på Spornes utenfor Arendal. Portalen i stål ble heist på plass nå i ettermiddag, og skal hilse folk velkommen til området.

  Raet nasjonalpark
  Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK
Allerede er arbeidet med nye virksomheter i gang.
Agder får sin første nasjonalpark. Store deler av kysten i Aust-Agder får dermed et sterkt vern av ferdsel, liv og grunn.
Tyske turister har allerede meldt sin interesse for å reise til Tromøya i Arendal og se Raet nasjonalpark. Det sier tidligere fylkesmann og pådriver for nasjonalparken Øystein Djupedal.
Det planlagte Raet Nasjonalpark krymper inn til ingenting dersom det politiske flertallet i Arendal får det som de vil. Det hevder Arbeiderpartiet og SV etter at saken kom opp i dag.