Drivende på et isflak

Tre rådyr mistet i helga kontakten med land og drev ut på et isflak ved Lyngør. André Bergrem og faren dro ut i båt for å redde dem.

Havisen er i ferd med å smelte og et isflak tok lørdag med seg tre rådyr ut i sundet utenfor Lyngør i Tvedestrand. Hobbyfotograf André Bergrem tok bilder av rådyrene mens han samtidig dro ut i båt for å redde dem sammen med faren.

– Vi så at de lå og dreiv midt utpå sundet og ville hjelpe dem. Vi fryktet at de ville havne i sjøen og drukne. Det er jo normalt å hjelpe dyr i nød, sier Bergrem.

Planen var å dytte isflaket med rådyrene inn til land igjen, og Bergrem tok med seg ei rive til å dytte med, skriver Tvedestrandsposten.

22-åringen fra Lillesand er en ivrig hobbyfotograf og tok med seg fotoapparatet på redningsaksjonen.

Hoppet i sjøen

Men ti-femten meter før båten deres nådde ut til rådyrene, ble de redde og hoppet i sjøen.

– Da ble jeg sjokkert, for det var ikke meninga. Heldigvis klarte de å svømme i land på Lyngør-sida. To av dem kom seg opp av vannet med en gang, mens det tredje rådyret sleit ei stund med å komme seg opp, sier Bergrem.

Etter å ha forsikret seg om at dyrene var trygt på land, dro far og sønn Bergrem for å fjerne is på brygga. Da opplevde 22-åringen akkurat det samme som rådyrene hadde gjort like før; han ble drivende på et isflak.

– Jeg slo løs isen med et spett, men problemet var at jeg selv sto på isen, og dermed drev jeg vekk fra brygga. Heldigvis slapp jeg å hoppe i vannet, sier Bergrem, som ble hentet til land igjen av sin far. Han unngikk å få panikk av motorduren fra båten og kom tørrskodd i land.