Quart kan ikke gjøre opp for seg

Medarbeidere venter fremdeles på lønnsutbetalingen. Heller ikke frivillige organisasjoner har mottatt honoraret.

Arild Buli

Arild Buli sliter med å komme ajour økonomisk (arkivfotO9

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Quart kan være truet av konkurs - igjen.

Frivillige organisasjoner venter på honoraret og nærmere 60 personer har ikke fått utbetalt lønna de skulle hatt for arbeid under årets festival i juli.

Quart-sjef Arild Buli beklager, men sier han må få inn nye investorer til før han kan betale.

Må ha hjelp

Årets Quartfestivalen ble ingen suksess - økonomisk. Kassa er skrapa og Quart kan ikke lenger gjøre opp for seg. Buli sier han trenger hjelp for å kunne klare utbetalingene.

– Vi har gått på et vannvittig underskudd - og jobber finansielt med det. Jeg skal ha inn nye investorer i Quart-systemet - eller jeg må få lånt opp for å kunne betale, sier Buli.

Konkurs?

Den eksakte størrelsen på Quart-underskuddet er ikke kjent, men Buli har tidligere informert om at det blir på mer enn 15 millioner kroner.

LES: ENDA STØRRE QUART-UNDERSKUDD

Er du redd Quartfestivalen kan bli slått konkurs?

– Jeg håper jo at jeg har ei løsning før det. Jeg ønsker å få en finansiell løsning slik at Quart 2010 kommer opp - og da er det en selvfølge at vi må betale ut det som har vært i 2009, sier Quart-sjefen.

Venter på lønn og honorar

Etter det NRK kjenner til har opp mot 60 personer ennå ikke fått betalt for jobben de har gjort. Utbetalingen av lønn har allerede blitt utsatt to ganger.

Disse medarbeiderne er ikke alene, Quart sliter også med å betale frivillige organisasjoner som gjorde en arbeidsinnsats under festivalen.

Norsk Folkehjelp Kristiansand har ikke mottatt sitt kontraktsfestede honorar på 55 000 kroner for sanitetstjenester.

– Etter noen purringer fikk vi tilbakemelding fra Quart om at de arbeider med en finansiell løsning og vi har foreløpig full tiltro til at vi skal få hele oppgjøret vårt - etter hvert, skriver leder Nils Vidar Engelien i organisasjonen til NRK.