Quartfestivalen er konkurs

Quartfestivalen er slått konkurs for andre gang på to år. Det er flere grunner til at det endte slik, sier Arild Buli.

Video nsps_upload_2009_10_5_19_33_5_3293.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Årsaken til at det nå er over og ut for Quart er sammensatt, mener Arild Buli.

- Flere ting gikk feil. Vi overtok et konkursbo som ikke hadde betalt artister og agenter - og derfor ga oss en dårlig oppstart. Så fikk vi finanskrisen ettertrykkelig i fjor høst. Og vi ble ble avvist av det offentlige lokalt, noe som gjorde at vi ikke fikk riksstøtte til festivalen, sier Buli.

Arild Buli

Quart-sjef Arild Buli mens han planla Quart 09 og det ennå var penger å drive for. I dag måtte Buli innse at han ikke har klart å skaffe nok penger til å unngå en ny konkurs.

Foto: Rasch, Lars Helge / Lars Helge Rasch/NRK
-
Tiden ble for knapp


Quart-sjef Arild Buli møtte i tingretten i ettermiddag. Der venter et krav fra rundt 50 ansatte på rundt tre millioner kroner.

Totalt er det krav i boet på rundt 15 millioner kroner, fra ansatte, firmaer, frivillige organisasjoner og trolig også skattemyndighetene.

LES: Nye krav mot Quart

– Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quart-selskapene, Quart Event og Quart Service slås konkurs. Jeg fikk senest i dag endelig nei fra en potensiell investor, sier Buli til TV 2 mandag ettermiddag.

Brenner for Quart

Buli sier at han fortsatt brenner for Quart og at han er lei seg for at Quart nå er historie.

Quart begjært konkurs

22. september ble konkursbegjæringen overlevert tingretten i Kristiansand. I dag møter Buli i retten og Quart er historie.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Buli og holdingselskapet Quart Holding vil fortsatt ha navnerettighetene til Quart, men det betyr ikke at det blir noen ny festival neste år. Buli har tidligere sagt at dersom Quart blir slått konkurs, blir det neppe noen ny Quart .

Hadde store planer

Da Buli og Quart Holding AS overtok det meste av innmaten i stiftelsen Quartfestivalen etter konkursen i juni 2008 hadde Buli planer om å lage en gigant-festival .

Men Quart 09 ble ikke den suksessen Buli hadde håpet på, og i høst ble det klart at Quart fikk tidenes høyeste underskudd .

Buli har tidligere klaget på at han har blitt motarbeidet av mange i Kristiansand, inkludert lokalt næringsliv, media og kommunen.

LES: Skeptisk til nye Quart

Han mener også at mye gikk galt fordi Quart ikke tidlig nok klarte å få ut navnene på artistene som skulle komme.

Flere forsøk på å skaffe nye investorer, og forsøk på å få inn penger gjennom kronerulling har ikke ført fram. I tingretten i dag ble Quart slått konkurs.

Quart 2009

Classic Rock Magazine kåret konserten med Slash, Ron Wood, Ozzy Osbourne med flere til verdens beste konsert i 2009, men storkonserten var ikke nok til å gjøre Quart 09 til en publikumssuksess, og i dag er Quart igjen historie.

Foto: Kjetså, Sigtor / Sigtor Kjetså/NRK