NRK Meny
Normal

Feirer ti år med egne helter

Punktfestivalen i Kristiansand er ti år i år. Stifterne og kunstneriske ledere, Erik Honoré og Jan Bang vil feire med å tilby kunstnere de selv er blodfans av.

Punkt-festivalen, Kristiansand

Erik Honoré og Jan Bang gleder seg stort til tiårsfesten i helga.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Punktfestivalen i Kristiansand er ti år i år, og ruller i vei torsdag, fredag og lørdag.

Erik Honoré og Jan Bang er stiftere og fortsatt kunstnerisk ledere for denne festivalen, som lever i grenselandet mellom jazz og annen samtidsmusikk.

Samler musikervenner

De har hvert år hentet både gode norske og internasjonale musikervenner, i det som gjerne kalles «Punkt-familien», og artister de selv har høyt på favorittlista; Brian Eno, David Sylvian og John Paul Jones – blant andre.

I år er stjernen musiker og performancekunstner Laurie Anderson – blant annet kjent som kona til Lou Reed. Hun holder konsert og foredrag, og Punkt-arrangørene gleder seg stort.

Bang og Honoré innrømmer at de tillater seg å være nostalgiske og derfor henter musikere som har vært med mange ganger i festivalens ti år, blant andre trompetist Arve Henriksen.

– Men samtidig ser vi fremover, og har spennende planer vi ennå ikke røper, sier Jan Bang, som er stolt over at kameraten Erik Honoré på denne festivalen slipper sin første soloplate.

Hør radioinnslag:

Siden tenårene

Og det mangler ikke på energien hos de to festivalstifterne som fremdeles holder koken etter ti år som festivalarrangører.

– Vi møtte hverandre i slutten av tenårene, vi spilte sammen, lytter til samme artistene, og har i løpet av disse årene fått realisert mye av drømmene våre med å få våre egne helter til festivalen.

Laurie Anderson er i så måte, den siste i rekke av disse artistene som de to har lyttet mye på siden tenårene.

Nå kan de også glede seg over utsolgte billetter til Punkt-festen.

John Paul Jones fra Led Zeppelin spilte på Punkt-festivalen.

John Paul Jones fra Led Zeppelin på scenen under en tidligere Punkt-festival.

Foto: NRK