NRK Meny
Normal

Publikum svikter Griegfestivalen

Under halvparten av billettene til åpningskonserten er solgt.

Edvard Grieg

I dag åpner den 16. Arendal Griegfestival, men færre enn halvparten av billettene til kveldens åpningskonsert var solgt tirsdag ettermiddag.

Sviktende billettsalg vil tvinge Griegfestivalen til å tenke nytt, tror ledelsen.

Paradoksalt nok er det relativt nye kulturhuset trolig årsaken til publikumssvikten mener festivalsjef Per Reidar Spieler.

- Før vi fikk kulturhuset var Arendal Griegfestival festivalen om vinteren. Skal vi være litt nøkterne så må vi si at vi er godt vant. Egentlig burde vi være fornøyde - kanskje har vi for mange konserter, sier Spieler.

LES: DØD MANN SPILLER GRIEG

Må justere forventningene

For seks-sju år siden var det fire til fem tusen publikummere totalt i lille Arendal. Nå har byen hatt kulturhus i tre år som servererer konserter hele året. Dermed må forventningene justeres mener festivalsjefen.

LES: SUKSESS FOR GRIEGFESTIVALEN

- Jeg tror vi forventer at rundt tre tusen kommer til årets festival. Drar man til festspillene i Bergen eller går på denne typen konserter i Kristiansand, så kommer det ikke flere mennesker enn det gjør her i Arendal.

Løsningen en ny festival?

En ny vinterfestival i samarbeid med Hovefestivalen og Canal Street er løsningen, tror festivalsjefen. Han foreslo dette i sommer, og nå legges det planer.

LES: LAGER VINTERFESTIVAL