PST varslet etter funn av bombe-komponenter

PST er orientert etter at det onsdag ble beslaglagt flere bombe-komponenter i en bolig på Evje, skriver Agderposten.

Bombebolig i Evje

Politiet har sperret av boligen i Evje og Hornnes kommune.

Foto: Morten Krogstad / NRK

Ifølge avisen ble det beslaglagt store mengder pulver og væske.

Beslagene ble gjort onsdag med bistand fra brannvesenet i Evje. Aksjonen pågikk i flere timer, og deler av beslaget blir, ifølge Agderposten, oppbevart på brannstasjonen i kommunen.

Bekrefter ransaking

Påtaleansvarlig jurist i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille, bekrefter at politiet har foretatt ransaking på stedet, men hun ønsker ikke å kommentere hvilke beslag som er gjort.

– Vi foretar ransaking for å sikre bevis.

– For at politiet skal kunne foreta ransaking i forbindelse med etterforskning, så må det foreligge skjellig grunn til mistanke, sier hun.

Politiet ønsker ikke å opplyse om personer er pågrepet i forbindelse med etterforskningen, men etter det NRK erfarer skal minst én person være pågrepet.

PST er orientert

Kommunikasjonsrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor NRK at de er kjent med etterforskningen i Agder.

– Vi er rutinemessig orientert om saken. Men dette er ikke en sak som vi etterforsker. Det er Agder politidistrikt som etterforsker saken, sier Siv Ahlsén til NRK.

Pedersen Hille sier politiet holder opplysningene tett til brystet for å skjerme etterforskningen. Hun sier politiet ikke vil gå ut med nye opplysninger før fredag.