NRK Meny
Normal

Protest uten pengestøtte

Protestfestivalen i Kristiansand faller utenfor reglene for tildeling av pengestøtte fra Staten. Nå reises det krav om å endre reglene.

Protestfestivalen
Foto: Protestfestivalens egen logo

Protestfestivalen i Kristiansand starter i dag og varer i seks dager. Festivalen, som er ment å være en motvekt til kommersialiseringen i samfunnet, faller utenfor reglene for tildeling av penger fra Norsk Kulturråd.

- Grunnen til at vi ikke får støtte fra kulturrådet er at vi ikke passer inn i kriteriene. De har forskjellige båser - og vi passer ikke inn i noen av dem, sier arrangør Svein Inge Olsen.

 

 

Erik Bye var en sentral støttespiller for Protestfestivalen, det samme var nå avdøde Jon Lilletun. Og det er fra Lilletuns parti, Kristelig folkeparti, festivalen nå har fått ytterligere støtte.

Leder i kulturkomiteen på Stortinget, May-Helen Molvær Grimstad, vil legge press på den rød-grønne regjeringen og kulturminister Trond Giske.

- Festivalen faller mellom to stoler - og det er synd. Derfor synes jeg kulturministeren bør se på støtteordningen for å se om det er ting som bør endres slik at festivaler som Protestfestivalen fanges opp, sier Molvær Grimstad.