Protester mot hyttefelt på Tromøya

Tirsdag kveld var det folkemøte om et nytt planlagt hyttefelt på Tromøya i Arendal. Flere beboere protesterte mot 180 nye hytter.

Folkemøte på Tromøy.

Flere protesterer mot hytteplanene. Men utbyggeren lover naturen ikke skal bli ødelagt.

Varaordfører Anders Kylland tror et hyttefelt på Tromøya kan tilføre noe til turismen. Men folk som bor der, liker ikke planene. I kveld var det folkemøte der beboerne møtte utbyggerne.

– Det er viktig å ha denne type turisme i bynære områder. Det er et eksempel på hva som kan være et løft for turismen og ny bosetting, sier Kylland.

Hyttefeltet på Tromøya

Enkelte frykter for konsekvensene dersom det blir bygd 180 hytter i området.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Dramatisk

Monika J. Paulsen i Alveberget vel mener utbyggingen er dramatisk. Hun liker området slik det er i dag med fire hytter.

– Det er et lite utbygd område. Det brukes av folk i små båter og kajakker. Får vi en økning med 53 båtplasser, vil det bli en enorm belastning. Jeg er redd for at området ødelegges for fremtidige generasjoner, sier Paulsen.

– Garantert bra

Utbygger og grunneier John Ramsvatn er av en annen oppfatning. Han mener området skal bli bra og at ingenting blir ødelagt.

Utbygger John Ramsvatn

Utbygger John Ramsvatn garanterer at naturen ikke skal bli ødelagt.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Det er naturlig at det er noen ildsjeler her som ikke liker dette. Jeg har stor forståelse for at folk er engasjert. Men det er klart at vi skal bygge ut på en ordentlig måte. VI har ingen intensjoner om å ødelegge sjø- og naturområder. Dette blir et kjempefint felt. Det garanterer vi 110 prosent, sier Ramsvatn til NRK.