NRK Meny
Normal

Prostatasenter på Sørlandet

Helse Sør-Øst har bevilget 700.000 kroner til prostatasenter ved Sørlandet sykehus.

Per Engstrand

Fagdirektør Per Engstrand (arkivfoto) ved Sørlandet sykehus gleder seg over nytt prostatasenter.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Prostatasenteret skal føre til bedre diagnostikk og oppfølging av pasienter, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

– Sørlandet sykehus er det eneste foretaket utenfor universitetssykehusene i Helse Sør-Øst med et komplett tilbud innen utredning og behandling av prostatakreft. Med nye midler kan vi videreutvikle prostatasenteret, som vi har ambisiøse mål for, sier fagdirektør Per Engstrand.

Sykehuset søkte i januar om å etablere et prostatasenter. Bakgrunnen var at det i statsbudsjettet for 2014 ble bevilget 6,2 millioner kroner til drift av minst to prostatasentre i Helse Sør-Øst.

– En anerkjennelse

– Bevilgningen til Sørlandet sykehus ser vi som en anerkjennelse på det gode arbeidet som er gjort. Vi har et aktivt forskningsmiljø, med for tiden tre doktorgradskandidater innen prostatakreft, sier klinikksjef ved Kirurgisk klinikk, Geir Bøhler.

Om lag 130 pasienter med prostatakreft blir årlig behandlet ved Sørlandet sykehus.

Prostatasenteret skal brukes spesielt til utredningen der ultralyd og MR kombineres, og til å bygge opp kvalitetsregistre for å sikre at pasientene får riktig behandling etter kort utredning.