NRK Meny
Normal

Prosjektledelsen trekker seg fra E18-utbygging

Sentrale personer i Statens vegvesen nekter å bli overført til nytt veiselskap som skal bygge ut europavei mellom Tvedestrand og Arendal.

E18 oppstart, Tvedestrand

I august gikk startskuddet for veiutbyggingen mellom Tvedestrand og Arendal. Prosjektleder Harald Tobiassen og ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene, var meget fornøyde. Nå er situasjonen en ganske annen etter prosjektlederen har trukket seg fra prosjektet.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

1. desember hadde flere nøkkelpersoner i Statens vegvesen takket ja til å bli med over til Nye Veier, selskapet som skal bygge den nye E-18 mellom Tvedestrand og Arendal.

Nå bekrefter imidlertid regionsjef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, at prosjektledelsen har gjort helomvending

– Prosjektleder og noen rundt ham blir ikke med over til nye selskapet, bekrefter Davik.

Trekker seg tre uker før prosjektstart

Det har siden mai i år pågått en prosess for å flytte sentrale personer i Statens vegvesen over til selskapet som skal overta byggingen av den nye E-18 mellom Tvedestrand og Arendal.

Totalt skulle 27 personer overføres Regjerings nye flaggskip som skal planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier i Norge, Nye Veier.

Bare 17 ansatte har takket ja til permisjonsordningen som Statens vegvesen tilbyr, de resterende 10 hopper av prosjektet, blant dem hele prosjektledelsen.

Tre uker før overtakelsen bekrefter nå prosjektleder i Statens vegvesen, Harald Tobiassen, at han trekker seg fra E18-byggingen.

Mellomtittel

NRK kjenner til at det har vært skepsis blant en del ansatte i Statens vegvesen i Aust-Agder mot å være med over i det nye selskapet gjennom en såkalt virksomhetsovertakelse. Blant annet skal usikkerhet rundt arbeidsforhold og pensjonsordninger ha gjort flere svært usikre.

Davik forklarer at Statens vegvesen tilbyr de ansatte to års permisjon i forbindelse med utbyggingen, men påpeker at det ligger ulike årsaker til grunn for de ansatte har valgt som de har gjort.

– Den enkelte må gjøre sin totalvurdering av de ønsker, det har disse nå gjort. Mange har dem har jobbet i Statens vegvesen ganske lenge og vil fortsatt være der, sier Davik.

Ikke bekymret

Utbyggingen av den nye E18 startet så smått i høst, men den store enterprisen

Torsdag denne uken lyste Nye Veier ut stillingsannonse om nye prosjekterleder

Til tross for at prosjektledelsen har jobbet med forberedelsene i fire år, ser ikke Nye Veier noen utfordringer knyttet til at de nå mister flere nøkkelpersoner i det store veiprosjektet.

– Vi er glade for at mange av dem som blir med over innehar god kompetanse om prosjektet. og tar den med seg inn i Nye veier. Jeg tenker vi kommer til å håndtere det på en grei måte, sier direktør Anette Aanesland i Nye Veier AS.

...saken oppdateres.