NRK Meny
Normal

Proppene åpnes

Vogntogene taues bort med mange hestekrefter, og proppene på E18 åpnes. Klokken 14 meldte NRK's medarbeider at alle bilene var fjernet mellom Lillesand og Grimstad.

Proppene åpnes med sterk drahjelp
Foto: Einar Kleveland / NRK

Mange av bilistene mellom Kristiansand og Grimstad hadde torsdag sittet fast i ett døgn.

Noen sjåfører både i privatbiler og i de rundt 16 vogntogene valgte å bli sittende lenger i kjøretøyene. Andre takket ja til å bli hentet ut.

Spurt om evakuering

Ved 12-tiden var alle som ønsket det av bilistene som stod mellom Lillesand og Kristiansand hentet  i kolonner, og evakueringen holdt på for fullt for dem som står videre østover til Grimstad.

Fortsatt stengt i mange timer

Alle som har stått fast vest for Lillesand hadde da fått tilbud om å bli fraktet ut med snøscootere. Det samme gjaldt mange av dem som stod på østsiden av Lillesand.

Politiet regner med at E18 blir stengt utover torsdagen. Det er ventet en meter snø langs sørlandskysten.

Travparken åpnet dørene sine for bilister som trengte husly, varme og mat. Også andre steder ble det improvisert for å hjelpe i den vanskelige situasjonen.

Stengte barnehager og skoler

I Lillesand holder alle barnehager og skoler stengt i morgen. I Grimstad og Arendal vil barnehager og skoler være åpne, med unntak av Langemyr skole i Grimstad som stenges. Men både i Grimstad og Arendal er skolebussene innstilt i morgen. I Kristiansand blir barnehager og skoler holdt åpne.

Vanskelig for baker og butikker

Men det kan bli vanskelig å få kjørt ut brød mange steder i morgen. Sørlandets største brødprodusent, Bakers i Lillesand, har fått ut brød til de fleste utsalgene i dag, men venter problemer i morgen på grunn av kjøreforbudet.

Flere butikker på Sørlandssenteret holder stengt. Ifølge senterlederen har mange ansatte problemer med å komme seg på jobb. Også i Arendal sentrum holder flere butikker og cafèer stengt.

 

 

Foto: Einar Kleveland / NRK

 

 

Megapropp: Derfor har det vært stengt på E18
Foto: Einar Kleveland / NRK

 

 

Ragnar Vassvik og datter hentet ut
Foto: Espen Bierud / NRK

 

 

Også beltevogner er satt inn i evakueringen
Foto: Espen Bierud / NRK