Pris til fire ungdomsbedrifter

Ungdommer fra Sørlandet sikret seg fire priser under NM for Ungdomsbedrifter 2016.

EasyBake

Til topps med bakeutstyr i klassen for regnskapsførsel.

Foto: Privat

Denne uken har de beste ungdomsbedriftene fra hele landet konkurrert om heder og ære på Norges Varemesse.

De som kom lengst fra Sørlandet hører hjemme i Flekkefjord, Lillesand, Grimstad og Arendal.

– Vi er veldig stolte. Bidragene på NM holder et svært høyt nivå, sier daglig leder Aleksander Lien i Ungt Entreprenørskap Agder.

Han sier videre i en pressemelding at elever som utvikler og spisser ferdigheter innen kreativitet, personlig initiativ, samarbeidsevne, risikovilje og nytenkning, står bedre rustet når de skal ut i arbeid.

De fire beste fra Sørlandet:

EasyBake

EasyBake UB fra Lister videregående skole.

Foto: Privat

1. plass Lister videregående skole

EasyBake UB fra Lister videregående skole, avdeling Flekkefjord i kategorien Beste regnskap.

EasyBake UB selger rørefordelere til bakeglade mennesker i alle aldre, med mål om å gjøre bakeopplevelsen positiv og enklere.

– Bedriften har en oversiktlig og fin regnskapsperm. De har gode rutiner når det kommer til kontantsalg og varelager, og de har laget en fin resultat- og balanserapport. De har i tillegg imponert ved at de hver måned har foretatt avstemminger som ligger tilgjengelig i permen og under intervjuet viste de svært god regnskapsforståelse. Tilsammen viser dette at de har regnskapet i boks, sier juryen i sin begrunnelse.

Lokk ungdomsbedrift

Lokk UB fra Arendal videregående skole.

Foto: Privat

2. plass Arendal videregående skole

Lokk UB fra Arendal videregående skole i kategorien Beste Reklamefilm.

De fem jentene i Lokk UB jobber med en erstatning til plastfolie, som gjør oppbevaring av mat enklere og mer miljøvennlig. Produktet importeres fra utlandet.

– En humoristisk film med en tydelig idé. Her klarer man å fange oppmerksomheten og komme med en overraskende vri som gir budskapet slagkraft, sier juryen i sin begrunnelse.

Clean Coffe UB

Clean Coffee UB fra Dahlske videregående skole.

Foto: Privat

3. plass Dahlske videregående skole

Clean Coffee UB fra Dahlske videregående skole i Grimstad har spesialutviklet et produkt som skal gjøre det lettere å lage kaffe i presskanne. Et eget filter skal løse utfordringer med grut i bunnen av kannen, og ulike prototyper har blitt testet ut underveis.

– Bidraget skiller seg ut med meget bra håndverk. God fortellerteknikk underbygger budskapet, og filmen lander i en enkel og sjarmerende payoff, sier juryen i sin begrunnelse.

Marthe Mollestad fra SpiceGirls UB ved Møglestu videregående skole

Marthe Mollestad fra SpiceGirls UB ved Møglestu videregående skole

Foto: Privat

3. plass til Møglestu videregående skole

Marthe Mollestad fra SpiceGirls UB ved Møglestu videregående skole i Lillesand i kategorien Beste selger, i konkurranse med 400 elever.

Bedriften hennes tilbyr et sunnere alternativ innenfor krydderblandinger til matelskere, og har fokus på smak og innovasjon.

Juryen gjennomførte intervju på salgsstand og vektla produktkunnskap, evne til å være lyttende, positiv og høflig mot alle potensielle kunder.