NRK Meny
Normal

Populær dronningkunst selger godt

Dronning Sonja stiller ut bilder i Tvedestrand, og de selger svært godt. Det er mange som ønsker å sikre seg et verk signert dronningen.

Populær utstilling

Dronningens kunst trekker mange nysgjerrige til Galleri Sagesund i Tvedestrand.

Foto: Miriam Grov / NRK

– For et par år siden hadde vi en utstilling med Kjell Nupen. Da var det ikke fullt så mange, for så stort besøkstall har vi aldri hatt, forteller Anette Marstrander.

Sammen med mannen driver hun Galleri Sagesund i Tvedestrand. Siden 19. juli har det vesle galleriet hatt en salgsutstilling med 26 ulike trykk signert Dronning Sonja.

Galleri Sagesund

Det er på Galleri Sagesund dronningen stiller ut sine bilder.

Foto: Miriam Grov / NRK

Mange vil se dronningens kunst

– Vi er også forundret over at så mange tok turen på de fantastiske dagene vi hadde i forrige uke. At folk ikke bare reiste ut på sjøen det syns jeg er helt utrolig, ler Marstrander.

Hun tror at mange velger å komme til galleriet fordi dronningen er flink til å skape interesse rundt seg, og når hun lager kunst så er det mange som blir veldig nysgjerrige.

Mange av dem som var innom galleriet på mandag var positivt overrasket over det de så.

Nupen ønsket å se utstillingen

Dette er den eneste utstillingen dronningen har i sommer, og det var den avdøde kunstneren Kjell Nupen som anbefalte henne galleriet.

– Vi ble spurt for litt under et år siden om vi kunne være interesserte i å ha utstilling med henne i 2015. Så ble Kjell syk, og han spurte da om de heller kunne ha utstillingen i 2014. For da ville han sannsynligvis få oppleve denne utstillingen, forteller Marstrander.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

dronningens kunst
Foto: Miriam Grov / NRK

Godt salg

Ifølge Tvedestrandsposten ble det solgt 100 bilder, og omsatt kunst for 700 00 kroner bare i åpningshelga. Galleriet ønsker ikke å fortelle nøyaktig hvor mye de har solgt for, men Marstrander bekrefter at salget er godt.

– Det er solgt mange bilder, og prisene er overkommelige for folk flest. Dermed er det mange som har kjøpt og fler som har kjøpt flere bilder.

Marstrander er veldig fornøyd med utstillingen. Hun sier det har vært en stor suksess. Både besøksmessig og omsetningsmessig.

Overskudd til Nupen-fond

Overskuddet fra utstillinga skal gå til en fond for unge nordiske kunstnere. Fondet er laget av Kjell Nupen, Ørnulf Opdahl og dronning Sonja.

Dronningen har ikke gitt noen tilbakemelding på utstillingen, men hun var innom å kikket på utstillingslokalene før de åpnet.

– Hun var veldig godt fornøyd med det hun så, forteller Marstrander.