Poppete Tenderleaves

Tenderleaves føler seg mer utadvendte nå. Duoen fra Kristiansand beskriver den nye plata som «poppete».

Tenderleaves

Even Øygarden og Geir Kongshaug utgjør duoen Tenderleaves.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Det ble en EP denne gangen, forteller Even Øygarden og Geir Kongshaug, som er Tenderleaves.

– Hver plate er en ny begynnelse for oss, så tittelen «Starting All Over All Over Again», er en god beskrivelse på hvordan vi jobber med musikken, forklarer Even Øygarden.

Publikum motiverer

Selv om de beskriver de nye låtene som lystige og mer poppete enn tidligere, understreker duoen at det ikke betyr at Tenderleaves tar en ny retning i musikken.

– Det var gøy å lage disse sangene da, men nå holder vi på med noe annet, sier Even.

Det er halvannet år siden Even Øygarden og Geir Kongshaug ga ut albumet «Dreamweaver». I mellomtiden har de vært på turné rundt omkring i Norge.

– Det har vært fint å oppleve at vi blir tatt godt imot utenfor Sørlandets grenser. Gode tilbakemeldinger fra publikum er veldig motiverende, sier Kongshaug.

De hadde en drøm om å kunne leve av musikken og prøvde å satse på den for fullt. Begge er utdannet barnehagelærere og har deltidsjobber i barnehage igjen.

De er enige om at det fungerer veldig bra.

– Vi tjener det vi må av penger og får tid til å jobbe med musikken vår, sier gitarist Kongshaug.

Fornøyde musikere

– Det skal mye til å tjene nok på musikk. Tidene har forandret seg veldig i løpet av de seks årene vi har spilt som Tenderleaves, sier Øygarden.

– Så lenge vi kan lage så mye musikk vi har lyst til å lage, skal vi ikke klage, sier duoen samstemt.

Even er vokalist og skriver tekster.

– Jeg skriver for det meste på engelsk, men nå er det flere norske sanger på gang, røper han. Tekstene er veldig viktige for meg og de fungerer nærmest på en terapeutisk måte for min del. Jeg forventer ikke at andre skal få så mye ut av det jeg skriver. Derfor er det ekstra moro når noen forteller at de liker det jeg skriver, understreker Øygarden.