NRK Meny
Normal

Bjart Gabrielsen trekker seg som politisjef

Stasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen (58), trekker seg fra den nyopprettede stillingen som leder av driftsenhet Vest i Agder politidistrikt.

Bjart Gabrielsen

Bjart Gabrielsen har vært en kjent skikkelse i politiet i en årrekke. Nå trekker han seg fra vervet som leder av driftsenheten Vest i Agder politidistrikt.

Foto: Odd Rømteland/NRK

– Motivasjonen og engasjementet er ikke lenger til stede, sier Gabrielsen til politi.no. Overfor NRK.no vil han ikke utdype avgjørelsen.

Han har tidligere vært sjef for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, og vært politisjef i totalt 15–16 år. Bjart Gabrielsen har vært ansatt i politiet siden juni 1977.

Takket først ja

I forbindelse med ny driftsstruktur i Agder politidistrikt er det bestemt at antall driftsenheter skal reduseres fra åtte til fire. Bjart Gabrielsen ble bedt om å lede enheten fra Mandal og vestover i politidistriktet.

Han takket først ja til denne jobben, men har nå valgt å trekke seg fra stillingen.

– Det har vært en kjempevanskelig avgjørelse. Jeg trives veldig godt, og har kjent stor grad av aksept i den nye organisasjonen. Jeg synes det er lite greit å gjøre det jeg nå gjør, og noen vil sikkert lure på hvorfor jeg har skiftet mening om jobben. Men det handler som nevnt om at motivasjon og engasjement ikke lenger er til stede slik det burde være. I et lengre perspektiv tror jeg dette valget er best både for meg og organisasjonen, sier Gabrielsen til politiets egen nettside.

Går av til høsten

Gabrielsen vil stå i stillingen til en arvtaker er på plass. Trolig til høsten.

– Når denne situasjonen oppstod på overtid, så valgte vi å oppfylle Bjarts ønske. Nå må vi iverksette en rekrutteringsprosess for å finne rette vedkommende som kan videreutvikle driftsenhet Vest, sier administrasjonssjef i Agder politidistrikt, Espen Jarle Hansen.