NRK Meny
Normal

Politiet: – Døde trolig av stikkskader

Joakim Ophaug Røksland (18) som ble drept i en leilighet i Mandal i går, døde trolig som følge av flere stikk.

Drap Mandal

Den 19 år gamle mannen ble funnet drept i en leilighet i boligstrøket Ime øst for Mandal sentrum.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

Det opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding.

– Sannsynlig dødsårsak er flere stikkskader. Vi har ikke holdepunkter for å mene at han er skutt, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Joakim Røksland

Joakim Ophaug Røksland (19) fra Mandal ble funnet drept i en leilighet på Ime. Bildet er benyttet etter tillatelse fra familien.

Foto: Privat

Løs ammunisjon

Røksland ble funnet drept i en leilighet på Ime øst for Mandal sentrum onsdag formiddag. Politiet opplyste tidlig at det ble hørt skudd på stedet. Det viser seg nå at 19-åringen ikke ble skutt.

– Det ble avfyrt skudd, men det ble gjort med et våpen som hadde løs ammunisjon. Det er ingenting som tyder på at det er avfyrt flere skudd.

Krimteknikere gjorde onsdag beslag av et ikke-funksjonelt våpen. Det dreier seg om en AK 47, opplyser påtalelederen

Politiet sier det er for tidlig å si noe om motivet for ugjerningen.

– Den siktede har i avhør med politiet erkjent de faktiske forhold. Han blir i dag fremstilt for varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, men uten isolasjon, sier påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje K. Skaar.

Fungerende politistasjonssjef i Mandal, Nils Olaf Holbæk.

– Dypt tragisk for alle involverte

– Dette er en tragisk hendelse både for avdøde og hans familie, og for siktede og hans familie, sier politioverbetjent ved Mandal politistasjon, Nils Olaf Holbæk.

Hvordan ble han pågrepet?

– Han ble pågrepet som følge av en observasjon av vitner. Bilen han kjørte i ble observert av politiet, som la seg på hjul oppover riksveg 455.

Erkjenner ran av veikro

NRK kunne i går fortelle at gjerningsmannen, som opprinnelig er fra Bergen, også gjennomførte er ran av betjeningen på Valand veikro onsdag. Politiet bekrefter disse opplysningene torsdag.

– Siktede har i avhør også erkjent at det var han som stod bak ranet på Valand veikro. I tillegg er han siktet for å ha tilranet seg en bil på åstedet, sier Skaar.

Fengslingsmøte er berammet til klokken 13.30 torsdag ettermiddag. Det vil bli begjært avholdt for lukkede dører.