NRK Meny
Normal

Politiet skar opp mistenkelig koffert

Politiet tok ingen sjanser da en mistenkelig koffert ble oppdaget minutter før Charlie Hebdo-redaktør Gerard Briard ankom Arendal

Politiet i Arendal skar opp denne kofferten da ingen kunne gjøre rede for den.

– Det som skjedde var at politiet fikk beskjed om at det var hensatt en koffert på en bussholdeplass hvor flybussen ankommer Arendal, forteller innsatsleder Kurt Ulven til NRK.no.

Det var ved 12-tiden at NRK ble vitne til at politiet valgte å skjære opp en koffert som stod plassert utenfor rutebilstasjonen i Arendal.

Les også:

Like før redaktørankomst

Politiet forteller til NRK at redaktøren av det franske satiremagasinet var ventet å ankomme Arendal bare minutter etter at kofferten ble oppdaget.

redaktør Charlie Hebdo ankommer Arendal

Ikke lenge etter at politiet hadde fjernet kofferten utenfor rutebilstasjonen, ankom redaktør av satiremagasinet, Gerard Briard, Arendal.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Vi tok høyde for at det mest sannsynlig var en gjenglemt koffert, men vi foretok noen raske undersøkelser der og da, sier Ulven.

Det er første gang redaktøren har vært utenfor Frankrikes grenser siden terrorangrepet mot avisen tidligere i år (se faktaboks).

Skjære eller stanse

Innsatsleder Kurt Ulven sier politiet ikke tok noen sjanser da de fant kofferten.

– Det er flere årsaker til at vi ville sjekke innholdet. Blant annet at kortesjen til Charlie Hebdo-redaktøren var like rundt hjørnet.

Ulven sier politiet hadde valget mellom å sprette opp kofferten eller stanse reisefølget som Briard reiste med til Arendal.

De valgte det første.

Gjenglemt koffert

I ettertid har politiet fått bekreftet at kofferten som ble skåret opp tilhører en flypassasjer.

Vedkommende skal ha glemt igjen kofferten på stedet.

– Dere er ekstra årvåkne i forbindelse med Arendalsuka?

– Ja, det er vi. Dette er ikke dagen å glemme igjen kofferten på. Derfor vil vi henstille folk til å få med seg reiseveskene sine når de er i området, sier Ulven.

Ikke lenge etter episoden ankom Briard Arendal hvor han ble tatt med på båttur.