Politiet om siktet i Daisy-saken: –  Mener vi har sikre bevis

Mannen som er siktet for å ha kjørt ned og drept Daisy May Tran blir trolig ikke varetektsfengslet etter avhørene. Politiet mener de har sikret gode nok bevis.

Politi på Snartemo

Etter fire måneder, er en mann siktet for uaktsomt drap, og for å ha stukket fra stedet der Daisy May Tran ble funnet død.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Mannen i 20-årene ble pågrepet hjemme tidlig onsdag morgen, og satt i går avhør flere timer. Disse fortsetter i dag. Men han blir trolig ikke fremstilt for varetektsfengsling:

– Vi mener vi har sikre bevis, og at vi har god oversikt over hva som har skjedd, sier politiadvokat Hellek Rue.

Fire måneder etter at franske Daisy May Tran ble funnet død, og venninna hardt skadet på en grusvei i Snartemo i Hægebostad, ble en mann fra nærområdet siktet.

Daisy May Tran

Daisy May Tran ble påkjørt to timer før vennene fant henne, ifølge politiets etterforskning.

Foto: Privat

Ifølge politiet har han i beruset tilstand kjørt på og drept Tran, skadet venninna og stukket fra stedet. Strafferammen er seks års fengsel.

Siktedes forsvarer, Berit Therese Knudsen, vil ikke svare på hva mannen har sagt så langt i avhørene:

– Jeg kan ikke kommentere noe som helst før avhørene er avslutta forhåpentligvis i ettermiddag.

Hellek rue

Politiadvokat Hellek Rue under pressekonferansen onsdag.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Blir trolig løslatt

Mannen blir trolig sluppet fri etter de tre døgnene politiet har anledning til å holde han uten rettens kjennelse for videre varetekt.

– Det er ikke fare for gjentakelse, og vi mener vi har god kontroll på bevisene. Dessuten er ikke strafferammen på seks års fengsel tilstrekkelig for å holde han på andre vilkår for varetektsfengsling, sier Rue.

Mulig åsted for bildrap i Snartemo

Her i dette veikrysset ble kvinnene funnet.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Betydelig strafferabatt

Helt siden dødsfallet som har rystet den lille bygda, har politiet gjentatte ganger oppfordret gjerningspersonen om å melde seg. Venner og familie til Tran har tryglet om et svar.

– Strafferabatten er på mellom 20 og 30 prosent dersom man hjelper til med å oppklare et straffbart forhold. Det stiller seg helt annerledes om man tilstår etter at politiet har lagt frem alle bevisene mot deg, sier Rue.

Siktede har ikke meldt seg selv til politiet. Han ble innkalt som vitne i saken kort tid etter hendelsen, i likhet med mange andre som var i området den natta.

Politiet vil ikke gå mye inn på bevisene, men siktedes bil er beslaglagt. I tillegg er det grunn til å tro at mobildata og vitneavhør er andre sentrale bevis.

Blomster etter mulig bildrap i Snartemo

Vennene til Daisy May Tran laget et minnested der hun ble funnet død 2. juni i Snartemo i Hægebostad.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Mener Tran ble påkjørt to timer før

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men politiet har hatt løpende kontakt med Rettsmedisinsk Institutt:

– Det er ingenting i den rapporten som ikke vi har i vårt materiale nå, og vi har en klar formening om det som har skjedd, sier Rue.

Politiet mener Tran og venninna ble påkjørt rundt klokka halv fire natt til søndagen. De ble funnet av venner som var på festen på heiegården etpar timer senere.

– Kunne Tran vært reddet om hun hadde fått hjelp?

– Det er en del av bevisene, så det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Rue.