Politiet: – Dette er en forferdelig trist ulykke

Det var regn og svært mørkt i området da Vibeke Skofterud kjørte vannskuter og traff land. – Området er preget av mye holmer og skjær, sier skipper på redningsskøyten, som fant Skofterud, Asbjørn Rønning.

Politiundersøkelser ved ulykkesstedet ved Hove i Arendal der Vibeke Skofterud omkom.

ULYKKE: Politiet har konkludert med at Vibeke Skofterud omkom i en ulykke rundt midnatt, natt til søndag. Hun krasjet inn i holmen St. Helena i Hovekilen utenfor Arendal.

Foto: jon gelius / nrk

– Denne kvelden var spesielt mørk ettersom det var overskyet og dermed ingen naturlig lys fra himmelen, sier skipper på redningsskøyten «Inge Steensland», Asbjørn Rønning.

Det var redningsskøyten til Redningsselskapet som fant Vibeke Skofterud søndag formiddag.

– Selv i kjent terreng kan det være utfordrende. Det er en kombinasjon av at det er mørkt og at man har et kjøretøy som kanskje går raskt, sier etterforskningsleder ved Arendal og Froland politistasjon, Torbjørn Trommestad.

Torbjørn Trommestad

Torbjørn Trommestad, etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, forteller at de har hatt fokus på å følge opp familie og pårørende på en god måte etter den tragiske ulykken.

Foto: Heidi Ditlefsen / NRK

Politiet er snart ferdig med å undersøke ulykken. De venter på en foreløpig obduksjonsrapport, og kriminaltekniske undersøkelser for å få klarhet i de faktiske forholdene rundt ulykken.

De har konkludert med at den tidligere langrennsstjernen kjørte vannskuter da hun traff land, og at ulykken skal ha skjedd rundt midnatt.

utkast-vannscooterulykke2

– Mye holmer og skjær i området

Etter mange lyse netter, var dette den første kvelden hvor det var svært mørkt i området.

Det skal ikke ha skjedd lignende ulykker i dette området tidligere.

Skipper på redningsskøyten, Asbjørn Rønning, sier at området er preget av mye holmer og skjær.

– Det er et område innaskjærs med få rette streker, sier Rønning.

Asbjørn Rønning

MØRKT: – Denne kvelden spesielt mørk, sier skipper i Redningsselskapet, Asbjørn Rønning.

Foto: Sofi Lundin

Skofterud var på vei hjem fra Arendal til en hytte på Tromøya da ulykken skjedde, og ble funnet på holmen St. Helena i Hovekilen utenfor Arendal.

– Dette er en forferdelig trist ulykke. Og sånn sett ikke en stor og komplisert kriminalsak. Det viktigste har derfor vært å sørge for at familie og pårørende følges opp på en god måte, sier etterforskningsleder ved Arendal og Froland politistasjon, Torbjørn Trommestad.

De har avhørt vitner, og Ifølge Trommestad er politiet nå sikre på at Skofterud var alene.

– Kjæresten har det veldig tøft

Det var kjæresten Marit Stenshorne, som meldte henne savnet. De hadde feriert på en hytte på Tromøya siden fredag. Lørdag delte paret bilder på sosiale medier av at de kjørte vannskuter i skjærgården.

Senere på kvelden deltok de på den populære sommerfestivalen Canal Street i Arendal. Vitner, som observerte paret ved 23-tiden, sier til NRK at de så ut til å hygge seg.

Rundt klokken ett fikk politiet inn en savnetmelding fra kjæresten. Familiens talsperson, Pål Tømmerhoel, sa søndag til NRK at de ikke har noen opplysninger om hvor kjæresten befant seg.

– At en hyggelig sommerdag og en hyggelig ferie ender på verst tenkelig måte er jo helt ufattelig. Kjæresten har det veldig tøft, sier Tømmerhoel.

vannscooteren Vibeke Skofterud kjørte, ble i ettermiddag fjernet fra ulykkesstedet ved Hove i Arenda

FARKOSTEN: Politiet undersøkte søndag vannskuteren Vibeke Skofterud kjørte da hun traff land. Politiet antar at ulykken skal ha skjedd rundt midnatt, natt til søndag.

Foto: Jon gelius / NRK