Hopp til innhold

Politiet bruker snapchat for første gang på festival

For aller første gang vil politiet i Agder være på Snapchat for å kommunisere med ungdom. Det skjer i forbindelse med helgens Palmesus-festival hvor 17.500 ungdommer hver dag samles til Skandinavias største strandfest.

Etterretningsleder Torgeir Winsnes

Etterretningsleder ved Agder politidistrikt Torgeir Winsnes håper lanseringen av politiets konto på Snapchat vil gi en preventiv effekt under Palmesus.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

I samarbeid med Kripos' nettpatrulje lanserer politiet i Agder en prøveordning hvor de etablerer en konto på den sosiale bildedelingstjenesten Snapchat. Planen er å utvide Snapchat-tjenesten etter strandfesten.

Målet til politiet er å nå ut til ungdommen i større grad enn hva de har gjort tidligere. Etterretningsleder i Agder politidistrikt Torgeir Winsnes tror tiltaket vil føre til en kjappere dialog og gjøre politiets jobb lettere.

– Vi tror dette gir publikum på Palmesus en enklere måte til å tipse politiet på, samtidig som vi kan gi ut informasjon. Dette vil også gi oss en bedre mulighet til å styre våre ressurser inne på festivalområdet, sier Winsnes.

Ingvild Haugstvedt (t.v.), Stine Volling og Torgeir Winsnes

Ingvild Haugstvedt (t.v.) og Stine Volling er særdeles positive til Torgeir Winsnes og agderpolitiets nye Snapchat-konto.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Håper på en preventiv effekt

Ved å opprette kontoer på sosiale medier som Snapchat hvor det store flertallet av ungdommer tilbringer mye tid på, mener Winsnes dette vil gi politiet en mer synlig profil. Håpet hans er at dette vil virke kriminalitetsforebyggende.

– Når vi bruker kommunikasjonsplattformer som de yngre normalt bruker, vil dette gi oss mer informasjon, noe vi kan bruke forebyggende. Det at alle i tillegg vet at vi er på snapchat, tror vi også vil ha en preventiv effekt i seg selv.

Tror du ikke noen vil føle seg overvåket når dere får usladdede bilder og filmer på Snapchat?

– Vi vil selvsagt gjøre vurderinger på det vi får inn. Politiet vil også i løpet av de neste årene komme tettere på befolkningen i sosiale medier, og nå tester vi dette ut på et arrangement, så får vi se hvilke erfaringer dette gir oss når vi gjør en evaluering.

Torgeir Winsnes

Etterretningsleder ved Agder politidistrikt Torgeir Winsnes håper at Snapchat vil gi publikum på Palmesus en enklere måte å tipse politiet på.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Ufarliggjør kontakten med politiet

Ingvild Haugstvedt og Stine Volling skal begge på Palmesus til helgen. Venninnene er enige i at politiets tiltak er utelukkende positivt. De mener dette vil ufarliggjøre det å ta kontakt med politiet.

– Snapchat ufarliggjør det å ta kontakt med politiet i motsetning til å ringe et nødnummer. Det sitter lengre inne å ringe enn å sende en snap, forteller Stine Volling.

Ingvild Haugstvedt er sikker på at det nå vil bli enklere å ta kontakt med politiet. Hun ser bare fordeler med ordningen.

– Dette gjør jo det mye enklere å gi beskjed. Det er ikke noe negativt med dette. Det er kjempebra at de er på sosiale medier, sier Haugstvedt.

Ingvild Haugstvedt og Stine Volling

Ingvild Haugstvedt (t.v.) og Stine Volling synes at politiets inntreden på Snapchat er en meget god idé.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Frykter ikke spam

– Frykter dere å få mye spam?

– Vi håper jo at de som sender oss snaps ikke gjør det, men vi får bare ta det som kommer. Hvis vi skulle få falske meldinger som resulterer i stor ressursbruk fra oss, så har det seg faktisk slik at man kan bli straffeforfulgt, opplyser Winsnes.

Politiet i Agder vil også få bistand fra Kripos sin nettpatrulje når de for første gang skal bruke Snapchat til helgen. Erfaringen deres er viktig, mener Winsnes.

– Nettpatruljen til Kripos har lengre erfaring med dette enn oss, så vi er veldig glad for at de hjelper oss og bemanner opp mottaket vi sitter i, sier Winsnes.

Politi på Snapchat

Slik ser politiet i Agder sin nye Snapchat-konto ut.

Foto: Agder politidistrikt / Agder politidistrikt

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,6 kr
Dyrest kl. 08 0,68 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %