NRK Meny
Normal

Politiet ber folk om å skjerpe seg

Et utall av klager på festing og bråk gjør at politiet ber folk om å ta mer hensyn til folk rundt seg. Båtfyll, vold og sykkeltyverier preget også natta for politiet i Agder.

Natten startet med en leteaksjon etter en 25 år gammel mann som ikke hadde kommet tilbake til hytta på Bøylevann i Valle etter fisketur. Mannen ble meldt savnet ved midnatt, men en time etter hadde han kommet til rette og aksjonen kunne avblåses.

Slåssing og bråk

Klokka 00.17 var det fullt slagsmål på en privat fest på Lunde i Søgne. Ei dame ble slått ned og hun måtte kjøres til legevakt for sjekk. To menn på 24 og 38 år ble pågrepet og anmeldt for forholdet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Klokka 03.30 blir en 35 år gammel mann pågrepet i Kvinesdal og kjørt til arresten i Kristiansand etter å ha rasert sin egen hagestue og utøvd vold mot sin kone.

Klokka 01.41 må to menn på 18 og 19 år i Mandal vises bort fra sentrum etter slåssing. Politiet avventer om det vil komme anmeldelse.

Politiet tvitrer at de i tiden fra midnatt og fram til klokka 05.00 har mottatt et utall klager på høy musikk, støyende festbråk og lignende. «Ta hensyn til naboene. Politiet har ikke kapasitet til å bistå alle som ringer oss om disse forholdene, dessverre. Alvorligere hendelser må prioriteres», skriver politiet.

Promille i båt

En 49 år gammel mann som kom kjørende inn i Grimstad havn i en båt i plan ble klokka 23.11 stanset av politiet. han mistenkes for promillekjøring i båt og anmeldes for forholdet.

I Lillesand havn ble en båt stanset for kontroll av politibåten like før klokka 01.00 i natt og båtfører ble pågrepet, mistenkt for promillekjøring. Det ble tatt blodprøve av ham og han anmeldes.

Klokka 01.22 i Pollen i Arendal ble en større tresnekke med mange berusede personer stanset for kontroll. Båtføreren ble pågrepet på grunn av mistanke om promille. Det ble tatt blodprøve av ham og han anmeldes.

Klokka 01.30 i Lillesand havn blir en 27 år gammel mann pågrepet for mistanke om promillekjøring med en større båt. Forholdet anmeldes.

Klokka 02.25 blir en 46 år gammel mann anmeldt for promillekjøring i båt i Lillesand indre havn. Båten hans mangler i tillegg lanterner.

Klokka 03.04 i Pollen i Arendal blir en 36 år gammel mann stanset etter mistanke om promillekjøring med båt. Forholdet anmeldes.

Klokka 03.41 blir en 33 år gammel mann pågrepet for kjøring av båt i påvirket tilstand. Forholdet anmeldes.

Politibåtene i Arendal og Kristiansand har gjennomført kontroller sammen med kystvakta lørdag natt. 86 båter ble kontrollert. Åtte er tatt for promillekjøring, en anmeldes for fart, fire anmeldes for manglende lanterner og en for manglende vestbruk.

Problemer bak rattet

Klokka 02.43 blir en 33 år gammel mann pågrepet i Farsund sentrum og anmeldt for promillekjøring bil. Mannen kom sidelengs gjennom et kryss og har ikke gyldig førerkort.

Klokka 03.02 får politiet melding om vinglete kjøring på E39 i Lyngdal og en patrulje stopper en 23 år gammel mann i Lenebakken. Han anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort og for besittelse av litt hasj.

Klokka 03.42 blir en elg kjørt på Mykland i Iveland. Dert blir skader på fronten av bilen, men ingen personskade. Viltnemnda blir varslet for sporing av elgen.

Innbrudd og tyveri

Klokka 03.06 i Froland blir en 27 år gammel mann pågrepet for innbrudd i bil. Han har brukt ei planke til å knuse bilvinduet med. Han kjøres til arresten i Arendal og anmeldes.

Klokka 03.10 i Kongensgate i Kristiansand forsøker en mann på mellom 35 og 40 år å stjele sykler fra et låst stativ på en bil. I tillegg forsøker han å stjele sykkeldeler fra en bakgård. Han stikker fra stedet når han blir oppdaget.

Klokka 06.25 blir en 36 år gammel mann pågrepet på fersk gjerning av en politipatrulje mens han er i ferd med å stjele sykkel fra en bakgård i Kongensgate. Mannen blir arrestert.