Hopp til innhold

Ikke lovløst i sommer

Politimester på Agder, Kirsten Lindeberg, har ikke nok ressurser i sommer, men avviser at det vil bli lovløse tilstander.

Kirsten Lindeberg

Kirsten Lindeberg har vært politimester på Agder i ett år og har store utfordringer å ta tak i.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Kirsten Lindeberg har vært politimester på Agder i ett år.

Den siste tiden har hun vært i vinden etter at det har blitt kjent at lensmannskontorer på Agder må stenge i sommer og at politiberedskapen på Sørlandet svekkes.

- Det blir ikke lovløse tilstander på Sørlandet i sommer, for vi kommer til å prioritere synlig politi ute der det skjer slik at vi kan ta hånd om ordensforstyrrelser.

Det sier politimester Kirsten Lindberg i et lengre radiointervju med programleder Erik Wiig Andersen i NRK Sørlandets formiddagssending i P1.

I sommer blir det fritt fram

Hun sier at det er etterforskningskapasiteten og de kontormessige gjøremål som kommer til å ta lengre tid enn normalt i sommer.

Ikke ressurser til alt

- Totalt sett er det ikke ressurser til å gjøre begge deler så godt som vi ønsker, sier Lindeberg.

Ressurssituasjonen i politiet på Agder har skapt engasjement i landsdelen og ordførerne i Lillesand, Grimstad og Birkenes har uttrykt bekymring over at politiet er fraværende eller bruker for lang tid på utrykning ut i distriktet.

Uten lensmenn i sommer

- Jeg kan berolige ordførerne for det er den prioriteringen vi gjør. Vi har alltid omprioritert om sommeren så slik sett har vi den samme beredskapen i år som tidligere, sier Lindeberg.

Politi langs kysten

- Vi har politibåt og skal bruke den på punktoppgaver og det skal være slik at man aldri skal vite når politibåten kommer. Vi innrømmer at vi gjerne skulle ha vært mer på sjøen, men i prinsippet skal vi klare å dekke opp hele kyststripen i sommer, sier Lindeberg.

Den nye politimesteren har sittet i stolen i ett år og det har vært et krevende år, innrømmer hun.

- Det har vært veldig trivelig, men arbeidskrevende. Politiet er en bedrift med høyt tempo og det skjer noe hele tiden, så det er stadig noe å henge fingrene i, sier hun.

Lindeberg sier at hun ikke har opplevd noen problemer med å være kvinne i et mannsdominert politimiljø.

- Jeg har fått høre at jeg har en inkluderende lederstil og jeg liker å ta mine medarbeidere med i avgjørelsene. Om dette er kjønnsbetinget eller om dette skyldes min person vet jeg ikke helt, sier Lindeberg.

Gleder seg til ny E18

Politimester Kirsten Lindeberg bor i Grimstad og pendler til Kristiansand.

Hun er glad for at det snart blir firefelts motorvei på strekningen.

- E18 var et tema jeg hadde nokså høyt oppe da jeg vurderte å søke jobben som politimester. Sånn som veien er i dag så går det mye tid å kjøre denne strekningen, sier Lindeberg.

Hun tror ikke folk i landsdelen helt er klar over hvor mye det vil bety i fremtiden med en motorvei mellom de to byene.

- Åpning av ny E18 betyr at vi får en mye sikrere vei og mindre sjanser for alvorlige ulykker. Dette er noe å glede seg til for alle, sier hun.

Min sommer

- Min sommer pleier å være nokså lik fra år til år. Vi pleier å feriere i et hus på Hesnesøy utenfor Grimstad og der pleier vi å feriere i et par uker. Det å være turist i egen by liker jeg godt, sier hun.

Hun har også planlagt å få med seg en teaterforestilling i det gamle steinbruddet i Fjæreheia i Grimstad.

Lindeberg har tidligere vært styreleder i Agder teater, og Agder teater setter i år opp forestillingen Blomster og blod i Fjæreheia.

- Jeg har tenkt meg opp på premieren og jeg ser frem til det, sier Lindeberg avslutningsvis.