Poengdeling i bunnoppgjøret

Start og Sogndal måtte dele poengene i bunnoppgjøret i eliteserien på Sør Arena søndag kveld. Kampen endte 1-1, og Start er fortsatt nede i sumpen.

Børufsen sendte Start i ledelse

Hjemmelagets Espen Børufsen jubler etter å ha scoret 1-0 i eliteseriekampen mellom Start og Sogndal på Sør Arena søndag kveld.

Det var duket for et skikkelig bunnoppgjør da Start tok imot Songdal. Gjestene lå sist på tabellen med 11 poeng, mens Start lå på plassen foran med sine 13 poeng.

Drømmestart

Men vertene fikk en drømmestart i bunnoppgjøret.

Bare fem minutter var spilt da Start var raske med å ta et frispark som overrasket Sogndal-forsvaret. Dermed fikk Espen Børufsen en enkel jobb mot Kenneth Udjus i Sogndal-buret.

Begge keeperne måtte i aksjon tidlig i kampen. Kenneth Høie reddet et skudd fra Sogndals Mats Solheim etter 13 minutter, mens Kenneth Udjus måtte strekke seg etter en heading fra Starts Ole Martin Årst like etter.

Men bortsett fra noen småsjanser ble det ikke flere mål i en ganske tam og kjedelig første omgang, og Start ledet dermed 1-0 til pause.

Kjedelig

Andre omgang startet som den forrige sluttet. Det skjedde svært lite i bunnoppgjøret.

Start hadde det spillemessige overtaket, og Ole Martin Årst var nære etter 66 minutter. Det kom et innlegg fra høyre siden som Årst nådde på bakerste stolpe. Avslutningen hans gikk rett i stanga.

Etter 68 minutter hadde Start en bra sjanse igjen, da Rolf Daniel Vikstøl fikk muligheten på en corner. Men han headet midt på Udjus fra fem meters hold.

Og 20 minutter før slutt fikk Ole Martin Årst muligheten på hodet fra 7-8 meter, uten å lykkes.

Istedenfor var det Sogndal som kunne juble mot slutten av kampen. For i det 82. minutt klarte Sogndal å utlikne. Ørjan Hopen tok et frispark fra rundt 20 meter, ballen gikk via hånden til Ole Martin Årst, og til 1-1.

Minuttet før slutt var Jesper Mathisen nære å gi Start en etterlengtet seier. Men skuddet fra 18-19 meter gikk i tverrliggeren, og kampen endte 1-1.

Det betyr likevel at Start kom seg et hakk opp på tabellen, og ligger nå tredje sist, med like mange poeng som Viking.

Start med overtaket

Rent statistisk lå Start godt ann før møtet med Sogndal. Sørlendingane hadde vunnet 14 av 29 kamper de to lagene imellom.

Forrige gang Start og Sogndal møttes i Kristiansand ble resultatet 1-1, den gang spolte lagene i 1. divisjon. Forrige gang lagene møttes i eliteserien var i 2001. Da vant Sogndal 3-0.