NRK Meny
Normal

Plateklar etter twitterturné

Trym Bjønnes fra Hovden er klar for SørlandsScenen. Han stiller med debutplate, stemme og gitar i studio hos Janne Aateigen onsdag ettermiddag.

Trym Bjønnes

Det blir stemning i studio når Trym Bjønnes tar med seg gitaren til SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Det er musikk på heltid for Trym Bjønnes.

Musikk og atter musikk

Trym Bjønnes

Musikkelskeren fra Hovden er klar med sitt første album.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Hans musikkarriere begynte da han som fjortenåring fikk spille i bluesband hjemme på Hovden.

Han reiste fra bygda som 16-åring og begynte på musikalskole i Oslo, reiste til England og gikk tre år på den såkalte Paul McCartney-skolen i Liverpool, LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), før han flyttet til Stavanger og begynte å jobbe som frilansmusiker.

Siden har det blitt mange turneer med Rikskonsertene og andre frilansoppdrag.

Nå har han flyttet tilbake til hjemtraktene og etablert seg med eget studio i Bykle og har oppdrag både som musiker, artist og låtskriver.

Gammelt og nytt på ny plate

Derfor har det tatt litt tid å få soloplata ferdig.

– Noen av låtene skrev jeg for lenge siden og noen er helt nye. Jeg har faktisk tre forskjellige produsenter på plata, noe som ikke er helt vanlig, forteller setesdølen.

Platedebutanten er fornøyd med resultatet og føler det er blitt en plate som viser forskjellige sider av ham som låtskriver og musiker.

– Musikken er både litt røff og i en sing- and songwriter-tradisjon. Plata er først og fremst gitt ut digitalt, men jeg har trykt opp noen fysiske plater som kan selges på Coop’en hjemme i Bykle og på konserter, sier Bjønnes.

Turnerte på Twitter

I fjor reiste han på en såkalt twitterturné rundt i Norge.

Folk kunne hyre ham via det sosiale nettstedet Twitter, noe som endte med 96 minikonserter over 6 dager.

Han fikk mange morsomme oppdrag og fikk vist musikken sin frem på en utradisjonell måte.

Mange inspirasjonskilder

Men nå er det altså platedebut som gjelder.

– Tekstene er en blanding av selvopplevde ting og ren oppdiktning. Noe er inspirert av oppveksten på Hovden og noe fra opplevelser jeg hadde da jeg kom fra Setesdal til storbyer i utlandet.

Han skriver på engelsk.

– Det føles naturlig for meg, siden jeg har studert i England og mine referanser i musikken stort sett er engelskspråklige. Jeg har hentet mye inspirasjon fra amerikansk folkemusikk, blues og country, men også norsk folkemusikk, sier Bjønnes.

– Jeg har skrevet på norsk for andre artister, som for eksempel på plata til Kim André Rysstad. Jeg har alltid sagt at når jeg blir voksen, skal jeg også begynne å skrive mine egne sanger på norsk, smiler platedebutanten.

Musikksnakk

Førstkommende fredag vil musikkanmelder Øyvind Nyvoll snakke om plata til Trym Bjønnes i NRK Sørlandets ettermiddagsradio.

Og han plasserer «In the first place», som plata heter, på en skala fra én til ti.