NRK Meny
Normal

Pilot mistenkt for promille - hentet av politiet

En Widerøe-pilot i Kristiansand ble søndag hentet av politiet inne på et fly, mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket, skriver VG.

Widerøe Dash 8

En pilot på et Widerøe-fly som skulle fra Kristiansand til København søndag formiddag ble hentet ut av flyet av politiet. Årsaken var mistanke om promille. (Dette Widerøe-flyet av typen Dash 8 er tatt i en annen sammenheng).

Foto: Thomas Bjørnflaten

Flyet var ifølge avisen klar til avgang fra Kristiansand lufthavn Kjevik til København søndag formiddag da piloten ble hentet ut av flyet.

Ville ikke avgi prøve

Informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe bekrefter hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at en pilot i Widerøe ble hentet av politiet etter mistanke om alkoholpåvirkning. Politiet ønsket å gjøre en test og etterhvert ble det besluttet at denne prøven skulle tas på politistasjonen, sier Brandsvoll til NRK.

Hun bekrefter også at piloten først ikke ville avgi noen prøve til politiet.

– Resultatet av blodprøven har vi ikke, så foreløpig er dette bare en mistanke. Men piloten er foreløpig tatt av flyvning og vi behandler dette som en personalsak. Så får vi se resultatet av blodprøven og hva som skjer videre.

Får ikke fly

Piloten er tatt av flyvning inntil resultatet av blodprøven er klart, og sertifikatene hans er suspendert inntil videre, ifølge Brandvoll.

– Hva skjer dersom han har hatt promille?

– Det vil bli en politisak, for det er krav om totalavhold i Luftfartsloven. Det vil også bli en personalsak hos oss, der har vi rutiner på hvordan vi håndterer slike episoder.

Flyet fra Kristiansand til København som skulle gått klokken 10.10, ble forsinket med cirka en time.