Pillesalg i skolegården

Elever med ADHD selger sin medisin til medelever. - Sjokkerende, sier foreldrerepresentant.

En gutt ruser seg på piller.

Illustrasjonsfoto

Foto: Sara Johannessen / Scanpix

- Det er sjokkerende at elever med ADHD selger medisinen sin til medelever. Det sier leder for Arendal kommunale foreldreutvalg (AKFU), Christian Sibbern.

Ved tre av ungdomsskolene i Arendal bekrefter enhetslederne at elever selger sin medisin, Ritalin, for 300 kroner pillen, skriver Agderposten.

Ritalin inneholder et amfetaminlignende virkestoff.

Slikt salg av medisiner må det bli slutt på, mener Sibbern.

Skolen doserer piller

Skolene har måttet oppbevare piller for elever og passet på at elevene svelger dem for å hindre at pillene skulle bli solgt, skriver Agderposten

I tillegg til å selge til medelever, skal  Ritalin også ha blitt solgt til voksne mennesker i rusmiljøet i byen.Og ifølge avisen har pillesalget foregått helt siden 2002. 

- Jeg er overrasket over at vi ikke har hørt noe om dette tidligere, sier AKFU-leder Christian Sibbern. Foreldreutvalget møtes hver måned, men likevel har ikke saken nådd deres bord.

- Kynisk

- Dette er en medisin som skal brukes av de som trenger for at de skal kunne fungere i hverdagen. Når de blir så kyniske at de selger piller for å tjene penger og ikke bryr seg om hva som skjer med dem de selger til, er det alarmerende og skremmende, sier han.

Han forventer at skolene nå informerer foreldreutvalget om saken, som vil bli tatt opp på første styremøte.   

- Vi må bevisstgjøre både selgere og kjøpere om hva de begir seg inn på. Salg bør politianmeldes, sier Sibbern til NRK.