Hopp til innhold

Mann skadd i ulykke på E39 i Lyngdal

Èn mann ble fraktet til sykehuset med moderate skader etter en trafikkulykke på E39 ved Lenefjorden øst for Lyngdal i Vest-Agder. Tre andre er lettere skadd. Veien var stengt i over fire timer etter ulykken.

En person satt fastklemt etter en trafikkulykke på E39 ved Lenefjorden øst for Lyngdal i Vest-Agder. Fire personer er involvert i ulykken. Veien er stengt på stedet.

To biler og fire personer var involvert i trafikkulykken innerst i Lenefjorden øst for Lyngdal. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.28.

Mann satt fastklemt

En mann satt fastklemt etter ulykken og måtte frigjøres av brannvesenet. Denne mannen ble fraktet til sykehus i Kristiansand med moderate skader, opplyser Sørlandet sykehus.

To kvinner og et barn ble brakt til sykehuset i Flekkefjord med lettere skader.

Det var lange køer i begge retninger. Europaveien var stengt i over fire timer da ulykkesgruppa fra Statens vegvesen og kriminalteknikere fra politiet skulle gjøre sine undersøkelser.

Lensmann Dag Helge Engeland i Lindesnes forteller at en ble alvorlig skadet og tre lettere skadet i møteulykke på E 39 søndag kveld.

Lensmann Dag Helge Engesland om ulykken.

– Det var en møteulykke der en personbil kom fra vestfra. Den kom over i feil kjøreretning og traff personbilen som kom motsatt vei i siden. Føreren av bilen som kom vestfra var alene i bilen og er hardt skadet og måtte skjæres løs, sier lensmann Dag Helge Engesland.

Ulykke E39 i Lyngdal

Politi undersøker ulykkesstedet på E39 i Lyngdal.

Foto: Lars Eie / NRK

Omkjøringsveier

Vegtrafikksentralen meldte at E39 var stengt i begge retninger.

Politiet anbefalte følgende omkjøringsveier for personbiler.

Kø pga ulykke på E39 i Lyngdal

Det er lange køer på E39 etter ulykken ved Lenefjorden.

Foto: Lars Eie / NRK
Ulykkesgruppe E39 Lyngdal

Ulykkesgruppe fra Statens vegvesen på plass på ulykkesstedet.

Foto: Lars Eie / NRK
  • Personbiltrafikk vestover E39 fra Tjømskrysset E39, Vigeland via Konsmo mot Lyngdal.
  • Personbiltrafikk østover fra E39 Rom , Lyngdal over Kvås.

Både brannvesen og politiet var på ulykkesstedet. Brannvesenet holdt ved 18-tiden på med å frigjøre mannen som satt fastklemt.

Veien på stedet var våt og bar på ulykkestidspunktet.

Ulykke E39 Lyngdal

Ulykken skjedde på en strekning innerst i Lenefjorden i Lyngdal.

Foto: Lars Eie / NRK
Lenefjorden

Vanskelige kjøreforhold mange steder

Politiet har meldt om vanskelige kjøreforhold flere steder på Sørlandet i dag. Spesielt sideveier og småveier skal være slapsete og glatte.

Det har vært flere store og små trafikkuhell i løpet av dagen.

Ved 19-tiden var to biler og fem personer involvert i en trafikkulykke i Fabakkheia på Tromøy i Arendal. – Trolig lettere skader, opplyser politiet.

Klokken 15.20 kjørte en bil av veien på E18 ved Skjulestad i Aust-Agder. Politi og ambulanse rykket ut til stedet, heldigvis ble ingen skadet.

Klokken 11 rykket politiet ut til en bil som lå på taket på fylkesvei 430 ved Kjerlingland i Aust-Agder. De fant ingen personer i eller ved kjøretøyet.

Klokken 10.50 rykket politiet og ambulanse ut til E18 ved avkjøringen til Hånes i Kristiansand der en bil hadde kjørt i autovernet. Heller ikke her er det meldt om personskader.

– Alvorlig skadet, men stabil

Verre gikk det i en ulykke på fylkesvei 401 ved Ytre Vesterhus i Høvåg ved 2.50-tiden natt til søndag.

Da ble en person alvorlig skadet og tre personer lettere skadet. Ifølge Sørlandet sykehus er tilstanden stabil for den mest alvorlig skadde personen.