NRK Meny
Normal

Pengekrise i Sarons Dal

Sviktende gaveinntekter gjør at Troens Bevis ligger an til et underskudd på fire millioner kroner og kan ikke betale dem de skylder penger. Organisasjonen vurderer å droppe misjonsoppdrag.

Rune Edvarsen Kongo

Rune Edvardsen forteller at det er krise i Sarons Dal etter at gaveinntektene har falt. Bildet er tatt i Konge ved en tidligere anledning.

Foto: Privat

– Vi må komme i balanse, hvis ikke må vi skjære ned på virksomheten, sier daglig leder Rune Edvardsen til NRK.no

Edvardsen opplyser at gaveinntektene har falt som en stein siden i sommer og at pengekrisen er akutt. Virksomhetene ligger nå an til et underskudd på fire millioner kroner i forhold til budsjett.

Les også:

– Er det krediterer det haster å få betalt?

– Nei, ikke som jeg er orientert om, men man skal aldri drive på kreditors regning. Det er derfor vi tar tak i dette nå. Vi kan ikke gå videre sånn som dette. Vi må få ting på plass, sier Edvardsen.

– Dette er alvorlig

Evangelisten har ikke noe godt svar på hvorfor inntektene har falt dramatisk i juli og august. Virksomheten har de siste årene budsjettert med forventning om ti prosent økning i gaveinntektene. Det har gått i balanse de siste årene, men i år har Troens Bevis vært etter skjema hele tiden.

– Det er alltid litt svingning i løpet av et år, men dette er alvorlig og har gjort likviditeten veldig stram. Det betyr at vi har problemer med å gjennomføre det vi har planlagt, sier Edvardsen.

Man skal aldri drive på kreditors regning. Det er derfor vi tar tak i dette nå.

Rune Edvardsen, evangelist

Troens Bevis har stanset alle innkjøp. Misjonsorganisasjonen stod også i fare for å måtte droppe en kampanje i Thailand. Men Edvardsen sier det siste han ønsker er å ramme prosjektene på misjonsmarka.

– De siste dagene har vi fått støtte fra noen enkeltpersoners som gjør at vi ikke trenger å stanse Thailand-kampanjen. Men vi må gjennomgå hele organisasjonen og se hva vi kan gjøre, sier han.

Les også:

Har permittert tidligere

Også i 2000 hadde Troens Bevis store pengeproblemer. Da ble mer enn halvparten av staben permittert. 22 av de 40 ansatte var uten arbeid en periode. Årsaken var den gangen en inntektssvikt på tre millioner kroner.

– Vi har ikke snakket om å permittere ennå. Alle på misjonsmarka har allerede fått lønn for perioden man går inn i, sier Edvardsen.

Troens Bevis, er en internasjonal misjonsstiftelse, som ble etablert i 1965 av Aril Edvardsen. Sønnen Rune Edvardsen tok over ledelsen i januar 2007. Troens Bevis gir økonomisk støttet til 808 innfødte misjonærer i en rekke land. (Wikipedia)

Les også: