NRK Meny
Normal

Påvirker kommunens kulturtilbud i gjenbruksbutikken

Over kake og kaffe diskuteres kommunens kulturliv. En ny gjestebudordning gjør det mulig for alle å påvirke kulturtilbudet i Evje og Hornnes kommune.

Kommunens kulturtilbud diskuteres over kake og kaffe.

Kommunens kulturtilbud diskuteres over kake og kaffe.

– Jeg synes det er veldig greit å få snakke om ting i forkant, ikke bare sitte etterpå å si at det var jo ikke sånn vil ville ha det. Nå har vi sjansen til å si hva vi synes, sier Valborg Hauan.

Valborg Hauan

Valborg Hauan var vert i gjestebudet i gjenbruksbutikken.

Foto: Silje Solbakken / NRK

Hun er vert på et gjestebud på Det Norske Misjonsselskap sin bruktbutikk på Evje.

Gjengen som samles her for å drikke kaffe hver tirsdag har byttet samtaleemne. Nå dreier det seg om kommunens kulturframtid.

Innspill fra flere

Evje og Hornnes kommune prøver en ny metode for å få innspill fra bebyggerne. I stedet for å holde tradisjonelle folkemøter oppfordrer de folk til å invitere til gjestebud.

Det går ut på at en vert inviterer 6-8 personer og sammen diskuterer de spørsmål som kommunen sender ut.

Enhetsleder for kultur i Evje og Hornnes kommune, Irene Falck Jensen, tror dette vil gi dem innspill fra en bredere del av befolkningen.

– Jeg trenger å vite hva innbyggerne tenker. Dette er en veldig fin måte for meg få å tilbakemelding på hvordan jeg bør rigge kulturarbeidet som kommunen driver, sier hun.

Hun ønsker å vite hvilke kulturtilbud innbyggerene benytter i dag og hvilke tilbud de savner. Spørsmålene går også på hvilke kulturarrangementer folk kan tenke seg og hva de ønsker på det kommende nye bibloteket.

Tryggere

Elisabeth Limkjær Leifsen

Elisabeth Limkjær Leifsen likte konseptet med gjestebud.

Foto: Silje Solbakken / NRK

– Du er ikke så redd for å si hva du mener i en liten samling, slik du ville vært hvis det satt mange som du innbiller deg er mye flinkere enn deg selv, sier Elisabeth Limkjær Leifsen.

Hun er en av dem som har deltatt på gjestebudet i bruktbutikken.

Verten selv var også godt fornøyd med samlingen.

– Det var jo en del som sa noe, det synes jeg var artig, sier Hauan.