NRK Meny
Normal

Ansatt på rusklinikk slått bevisstløs

30-åringen gikk fullstendig amok på avrusningsklinikken. Seks ansatte ble sendt til sykehus, og den ene kvinnen var bevisstløs.

Sørlandet sykehus Arendal

Arkivfoto av sykehuset i Arendal, der en kvinne i 50-årene i dag ble brakt til akuttmottaket etter at en pasient angrep flere ansatte.

Foto: NRK

– En pasient har gått til angrep på flere ansatte, og det er ganske alvorlig, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Audun Eide.

Politiet fikk melding like etter klokka 13 om mannen som gikk amok ved Sørlandet sykehus sin avrusningsklinikk ARA på Bjorbekk i Arendal. Det var Agderposten som først meldte om saken.

En kvinne i 50-årene ble fraktet bevisstløs til sykehusets akuttavdeling. Fem andre ansatte ble også skadet, og brakt til sykehuset.

Ødela inventar

Vegard Øksendal Haaland

Vegard Øksendal Haaland er fungerende klinikkdirektør ved klinikk for psykisk helse- rus og avhengighetsbehandling.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

– Sørlandet sykehus kan bekrefte at det i dag var en alvorlig hendelse der en pasient gikk til angrep på ansatte og ødela deler av inventaret, sier fungerende klinikkdirektør ved klinikk for psykisk helse- rus og avhengighetsbehandling, Vegard Øksendal Haaland.

Sykehuset skal i morgen gå gjennom hendelsen med de ansatte, og det vil bli gjort en grundig evaluering for forsøke å sikre at slike hendelser ikke skjer igjen. Alle ansatte er nå utskrevet.

30-åringen sitter i varetekt hos politiet, og blir avhørt i morgen. Politiet kan ikke si om mannen var ruset, eller hva som var bakgrunnen for angrepet.