NRK Meny
Normal

Partilederdebatten fylte pubene

Pubene i Arendal så ut som under fotball-VM, men mandag kveld var det debatt mellom landets partiledere som samlet folk rundt storskjermene.

Gå til forsiden

Partilederdebatten fylte pubene

Partilederdebatten på pub

Partilederdebatten fylte pubene

8 bilder

  – For oss som er politisk interessert er dette som fotball-VM. Det er veldig givende å se debatten her sammen med så mange andre Høyrefolk, sier Høyres ordførerkandidat i Grimstad, Trond Erik Bognø.

  Han er på Hill på Langbrygga hvor flere av landsdelens Høyrepolitikere er samlet. Han synes partileder og statsminister Erna Solberg gjør det bra i debatten.

  Trond Erik Bognø

  Høyres ordførerkandidat i Grimstad, Trond Erik Bognø, følger debatten på storskjerm.

  Foto: Morten Rosenvinge / NRK

  – Jeg synes Erna svarer godt for seg på både de rimelige og urimelige uttalelsene som kommer fra andre, sier Bognø.

  På andre siden av Pollen, på utestedet Barrique, vaiet SVs bannere ved inngangsdøren. Tidligere stortingsrepresentant Alf Holmelid synes partileder Audun Lysbakken bet godt fra seg inne i kulturhuset.

  – Det har vært en spennende debatt og jeg synes Audun gjør en god jobb. Han får frem det som jeg mener er hovedpoenget med vår politikk; at det grønne skiftet og rettferdig fordeling er to sider av samme sak, sier Holmelid.

  – Viktig å markere seg

  Hans Olav Lahlum

  Hans Olav Lahlum.

  Foto: Morten Rosenvinge / NRK

  Hans Olav Lahlum varmet opp gjestene på Symposium med å dele av sin kunnskap om norsk politikk siden 1945. Han synes det var jevnt løp i debatten da NRK snakket med ham.

  – Jeg synes det er jevnt så langt. I dag tror jeg det er viktig for de små partiene å markere seg. I tillegg er det ekstra press på Jonas Gahr Støre, som jeg synes gjorde det svakt sist, sier Lahlum.

  – Dette er Arendalsuka

  Tidligere leder av programkomiteen for Arendalsuka, Leif Monsen, hadde også valgt å se partilederdebatten på pub i år. Monsen trakk seg fra programkomiteen i fjor høst etter kritikk knyttet til kombinasjonen av å være partner i PR-byrået First House og samtidig i del av komiteen.

  Han gleder seg over at folk samlet seg rundt storskjermene.

  Partilederdebatten på pub

  Høyres ordførerkandidat i Arendal, Geir Fredrik Sissener (i blått), og flere andre følger partilederdebatten på storskjerm.

  Foto: Morten Rosenvinge / NRK

  – Dette er helt i Arendalsukas ånd. Det er akkurat dette vi håpet å få til; å dyrke demokratiet og interessen for samfunnsdebatten, sier Monsen.

  Lillesands ordfører Arne Thomassen satt også pris på alt engasjementet.

  – Det er dette som er Arendalsuka. Hele Norge er her nå og vi får selve valgkampstarten her i kulturhuset, sier Thomassen.

  Etter debatten fortsatte diskusjonene og vurderingene på pubene. I kulturhuset gikk partilederne inn til et ventende pressekorps på bakrommet.

  Gå til forsiden

  Backstage etter partilederdebatten

  Erna Solberg

  Backstage etter partilederdebatten

  5 bilder