Par dømt for oppbevaring av overgrepsbilder

En mann og ei kvinne bosatt i Kristiansand er dømt for å ha vært i besittelse av overgrepsbilder av barn. Nå må begge fem måneder i fengsel.

Kristiansand tingrett

Både kvinnen og mannen dømmes av Kristiansand tingrett for å ha oppbevart bilde- og filmfiler med overgrep.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

I en periode på nesten tre år skal de ha vært i besittelse av flere bilde- og filmfiler som viste seksuelle overgrep mot barn. Noen av disse bildene skal ha vært egenproduserte.

Lagret på minnepinne

Bildene som var egenproduserte, ble tatt med en mobiltelefon og skal ha vist ett eller flere barns kjønnsorgan, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Bildene ble funnet på et nettsted som er overvåket av amerikanske myndigheter, og det norske politiet tok beslag av elektronisk utstyr som senere skulle vise seg å inneholde overgrepsmateriale. Bildene lå lagret på en minnepinne og harddisk.

Kvinnen som er dømt skal ha tatt flere bilder av nakne barn. Retten er også klar på at bildene, som lå på harddisken, ikke er kommet dit ved et uhell og at det kreves en villet handling å laste disse ned. De mener å finne bevis for at den domfelte mannen har lastet ned og oppbevart filmene og bildene.

Jobbet i barnehage

Både kvinnen og mannen dømmes for å ha oppbevart bilde- og filmfiler. Mannen dømmes også for å ha søkt etter seksualiserte bilder av barn.

Retten legger vekt på at det gis strengere straff for å produsere seksualiserte bilder av barn enn å oppbevare dem. At tiltalte på dette tidspunktet var medarbeider i en barnehage er skjerpende.

Kvinnen er i tillegg dømt for å oppbevart og røyket cannabis og kjørt bil i beruset tilstand. I tillegg mister kvinnen førerkortet i et år og må gjennomføre ny førerprøve. Hun må også betale en bot på 10.000 kroner. Flere PC-er, harddisker og minnepinner blir også inndratt.

Det er ikke kjent om dommen ankes.