Nordmenn i varetekt i Danmark etter stort narkobeslag

Politiet og tollerne fant 235 liter av flytende narkotika. Beslaget er det største i Nordjylland noensinne. Fire menn fra Østlandet er pågrepet i saken.

Retten i Hjørring

De fire ble varetektsfengslet i retten i Hjørring.

Foto: Lars Eie / NRK

Etter det NRK forstår var de fire mennene fra Østlandet. Det var tollkontroll av pakker sendt fra Polen til Danmark som førte til pågripelsen og beslaget.

200 liter ble funnet i en leilighet som nordmennene leide, skriver avisen Nordjyske. 35 liter ble funnet i Frederikshavn

– Det er det største funnet noensinne av GBL (flytende ecstasy, red anm.) i Nordjylland, sier politimester Allan Overgaard i Nordjyllands politi.

Han vil ikke spekulere i om nordmennene skulle frakte stoffet videre til Norge.

GBL omdannes i kroppen til det mer kjente rusmiddelet GHB. Begge stoffene er kjent for å være farlig, spesielt fordi det lett fører til overdose og død.

Fremstilt for varetektsfengsling

De fire ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling ved retten i Hjørring, siktet for besittelse av 235 liter av GBL (gammabutyrolakton), skriver avisen.

De fire ble pågrepet mandag.

– Ut fra mengden av narkotika og antall personer, så virker dette organisert, mener statsadvokat Christina Barnow. Ved tilsetninger kan stoffet omdannes til flytende ecstasy.

Barnow vil be om fire uker i varetekt for nordmennene.

Fengslingen gikk for lukkede dører.