NRK Meny
Normal

Vil lære av Arendal og Grimstad

Arendal og Grimstad er helt unike, mener studenter på studietur i sørlandsbyene.

Video nsps_upload_2009_3_10_10_20_5_139.jpg

Rundt 30 studenter fra skipsfart- og logistikk-linja på Høgskolen i Vestfold har de siste to dagene vært på studietur til forskjellige bedrifter i Arendal.

Studentene mener det maritime miljøet i Arendal og Grimstad er unikt.

Tirsdag var studentene på besøk i Arendals nye havn på Eydehavn.

- Det er veldig gøy og interessant. Vi skal skrive et hovedprosjekt om logistikk i 2050, og nå fikk vi mange innspill herfra, sier student Kaare Medbø.

- Vi skal også skrive en oppgave om logistikk og havneutbygging, og Arendal Havn er nettopp i denne prosessen, så derfor er dette et spesielt interessant sted å være, sier student Andre Jørgen Ugland.

Stolt havnefogd

Og Havnefogden, Rune Hvass, er stolt over å kunne vise fram den nye havna.

- Vi gjør ting som er litt annerledes enn mange andre. Vi forteller at vi er her og vi forteller hva vi vil, og det har fått oppmerksomhet, sier Hvass.

I løpet av to dager skal studentene også innom bedrifter som Norsafe, Nymo Eydehavn, Gard og Sevan Marine. Og ifølge student Michael Saxslund, som selv er fra Arendal, er det nettopp mangfoldet av maritime selskaper, som gjør Arendal- og Grimstad-området spesielt interessant og unikt.

- Med tanke på hva vi har å tilby, så har Arendal og Grimstad et veldig fortrinn. Det er et veldig stort og kjempespennende miljø, sier Saxslund.