NRK Meny
Normal

Stien full av hundebæsj

Skoleelever fra Langenes skole i Søgne reagerer på at hundeeiere i vinter har droppet å plukke opp hundebæsj langs Kvernhusvannet.

Video HUNDEBAESJ-260310-SL-143617-SI_SL.mp4

Ikke alt som kommer fram når snøen smelter er like hyggelig. Se video ved å klikke på bildet.

De fleste er glade for at våren er kommet, og at snøen smelter. Men ikke alt som kommer fram under snøen er like hyggelig.

Elisabeth Udjus

– Det er kjempefint å gå rundt Kvernhusvannet, sier Elisabeth Udjus, som er en av flere elever som har tråkket i hundebæsj.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Hundebæsj

Flere elever måtte ha assistanse for å bli kvitt hundebæsj under skoene.

Foto: Kai Stokkeland / NRK
Helena Aateigen Langeland

Barne- og ungdomsarbeider Helena Aateigen Langeland ber hundeeiere må skjerpe seg.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

6. klasse på på Langenes skole i Søgne pleier å bruke turstien rundt Kvernhusvannet aktivt, blant annet i gymtimene.

Rundt Kvernhusvannet kan man finne sjeldne planter, et rikt fugleliv, og mange tusen år gammel kultur- og naturhistorie. Men nå er det nyere spor som fanger elevenes oppmerksomhet.

Bæsj under skoen

Turstien viser seg å være full av hundebæsj som hundeeierne har lagt igjen, og i vår har flere av elevene i klassen blitt fulle av hundebæsj under skoene i løpet av turen. Elevene bestemte seg derfor for å telle hundebæsjene på turen rundt vannet.

– Vi fant 267 bæsjer rundt hele vannet. Det er veldig mye. Folk burde skjerpe seg og plukke opp bæsjen etter hundene, sier elev Martina Aateigen.

Også barne- og ungdomsarbeider Helena Aateigen Langeland, mener folk må skjerpe seg.

– Det er ikke hyggelig, ikke hyggelig i det hele tatt. Vi har ikke lyst til å gå tur rundt her når det blir som dette. Vi ønsker at alle skal kunne bruke Kvernhusvannet, og de som har hund må lære seg til å ta med seg hundebæsjen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.