NRK Meny
Normal

Topplassen kan ryke for Bakke

Søndag blir det kampvotering om hvem som skal bli Frps fylkesordførerkandidat i Aust-Agder. En kvinne kan gjøre at topplassen ryker for Bakke.

Eyolf Bakke

Aust-Agder Frp skal ta stilling til et listeforslag med 30 personer. Eyolf Bakke er nummer en.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg takker ja, jeg tror jeg kan tilføre partiet noe nytt, det sier Åshild Bruun-Gundersen fra Arendal.

Bruun-Gundersen er lansert av styremedlem Nils Mjåvatn fra Vegårshei og har erfaring fra lokal- og fylkespolitikk og Stortinget.

– Jeg tror mitt store politiske engasjement vil bidra til at partiet fornyer seg og blir mer synlig i fylkespolitikken, sier hun.

Åshild Bruun-Gundersen

Dette er damen som kan vippe Eyolf Bakke ned fra topplassen i kampen om å bli Frps fylkesordførerkandidat.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ryker topplassen for Bakke?

Nominasjonskomiteen har foreslått at Eyolf Bakke fra Grimstad skal fortsette, men med lanseringen av Åshild Bruun-Gundersen kan prosessen endre seg.

– Vi må ønske konkurranse om plassene velkommen. Jeg er ydmyk over at nominasjonskomiteen har pekt på meg som førstekandidat, og håper på fornyet tillit på søndag, det sier Eyolf Bakke, gruppeleder for Frp i fylkestinget.

Bakke peker på at han vil sikre erfaring og kontinuitet i fylkestingsgruppa. Åshild Bruun-Gundersen tror det blir en spennende avstemning.

– Bakke er en meget sterk kandidat, så jeg tror det blir en jevn kamp. Det er sunt med konkurranse og det er opp til nominasjonsmøte å velge den beste kandidaten.

Mange sterke navn på lista

Aust-Agder Frp skal ta stilling til et listeforslag med 30 personer.

– Dersom man i nominasjonsmøte til søndag gjør de endringene som er mulig, kan man komme i den situasjonen at ingen i den nye gruppen har erfaring fra fylkespolitikken. Det tror jeg neppe vil være det beste utgangspunktet for det politiske arbeidet videre, sier han.

Det er kommet inn 26 forslag til endringer.

Dette er topp seks på Nominasjonskomiteen innstilling:

1. Eyolf Bakke fra Grimstad

2. Anders Kylland fra Arendal

3. Grete Hellerud fra Risør

4. Peter Andre Busch fra Lillesand

5. Oddvar Østreim fra Froland

6. Åshild Bruun-Gundersen fra Arendal