– Trist med Flynonstop-konkurs

Folk på gaten i Kristiansand er overrasket og synes det er trist at reiseselskapet Flynonstop nå stenger dørene.

Ove Bråthen skulle reist til Alicante førstkommende lørdag. Nå er flyselskapet han skulle reist med konkurs.

Rammet av konkursen

Anita Flynonstop

Anita Drivdal har selv aldri reist med Flynonstop, men synes det er synd at de nå legger ned.

Foto: Mairi McDonald / NRK

Tirsdag formiddag kom beskjeden om at reiseselskapet Flynonstop, med base i Kristiansand, begjærer oppbud. Alle flyvninger fra og med tirsdag klokken 06 er innstilt.

– Vi fikk en fryktelig trist beskjed i dag morges. Mer kan jeg ikke si på dette tidspunktet, sier salgssjef i selskapet, Christer Paulsen, til NRK.

Les også:

Skulle til Alicante på lørdag

NRKs reporter snakket med flere folk i sentrum i Kristiansand etter at nyheten kom. Mange var overrasket over at selskapet stenger dørene kun drøye fem måneder etter selskapet startet sine første flyvninger.

Førstkommende lørdag skulle Ove Bråthen vært med flyet fra Kjevik til Alicante.

– Jeg håper at det ordner seg og at jeg får reist med et annet flyselskap. Dette skulle bli min første tur og jeg hadde gledet meg veldig. Jeg synes det er veldig synd at det nå er slutt for Flynonstop, sier Bråthen til NRK.

Kjenner du noen som er berørt av konkursen? Kontakt NRK på e-post sorlandet@nrk.no eller telefon 38 12 12 12.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flynonstop

Kontoret til Flynonstop i Kongens gate i Kristiansand var tirsdag formiddag stengt, men det var hektisk aktivitet på innsiden forteller NRKs reporter.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Hadde hørt løse rykter

– Jeg synes det er grusomt dumt. Jeg har hørt mye bra om selskapet og hadde selv tenkt å bestille tur, men kom dessverre aldri så langt, sier Anita Drivdal.

– Det er veldig synd. Jeg hadde egentlig bestilt en overraskelsestur, så dette synes jeg var trist. Jeg synes initiativet var bra. Men den siste tiden har jeg faktisk hørt noen løse rykter om at det gikk mot konkurs, så jeg var egentlig litt forberedt på det. Men det er veldig dumt, sier Per Bård Torvik.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Kunder er nå bekymret for sine bestilte reiset etter at flyselskapet Flynonstop erklærte seg konkurs i dag.

VIDEO: Per Jonas Lie er rammet av konkursen i Flynonstop.

– Veldig dumt

– Det er veldig dumt. Jeg har selv flydd med Flynonstop og synes det var et veldig bra tilbud. Det var veldig praktisk med direkteflyvninger. Dessverre var det nok litt for dårlig oppslutning, sier en annen.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Når Flynonstop nå stenger dørene blir tilbudet fra Kjevik dårligere, sier en annen mann på gaten.

Selskapet ble grunnlagt av Espen Hennig-Olsen, tidligere markedsføringsdirektør og deleier i Hennig-Olsen iskremfabrikk, i fjor. Flynonstop hadde sin første ordinære flyvning 25. april i år.

Selskapet har flydd fra Kristiansand, Ålesund og Bodø til flere europeiske destinasjoner.

Les også: