Overnatter på do

En uteligger benytter et offentlig toalett som bopel.

Toalett

(Arkivfoto/Illustrasjon)

Foto: NRK

En hjemløs i Kristiansand har i to måneder brukt det offentlige toalettet i Wergelandsparken i Kristiansand som soverom, skriver Fædrelandsvennen.

For et par måneder siden fikk oppsynsmann i ingeniørvesenet, Magne Mikkelsen, beskjed fra renholdsfirmaet om at en person hadde funnet sitt eget rede på doen i parken.

Siden har den eldre mannen puttet på en tier og lagt seg på gulvet i det godt oppvarmede toalettet noen netter hver uke.

Kan ikke fortsette

- Han krangler ikke, men går bare ut når jeg kommer. Det er ikke noe problem med ham for meg, forteller Luvisa Sladojevic fra SGS Renhold AS til avisen.

Foreløpig har ikke ingeniørvesenet mottatt noen klager på uteliggeren, men mener likevel at han ikke kan fortsette med dette. Politiet var en morgen med for å bortvise mannen, men da var han forduftet.

Flere "løsgjengere"

Svein Ove Ueland i helse- og sosialdirektørens stab sier det sansynligvis er snakk om et antall på 10-15 personer som driver rundt i byen på nattestid etter et tilfeldig sted å sove.

Ifølge Ueland er kommunen pålagt å gi disse en seng å sove i, men at enkelte ikke ønsker kommunens bistand, og heller sover litt her og der.