NRK Meny
Normal

Overgrepsoffer: – Glad for å bli trodd

Bistandsadvokat Kari Høgevold forteller at jenta er lettet over å bli trodd. En mann fra Aust-Agder er dømt for flere overgrep min sin egen datter.

Bistandsadvokat Kari Høgevold

Bistandsadvokat Kari Høgevold representerte den fornærmede jenta i rettssaken mot faren.

Foto: Lars Eie / NRK

Mannen, som er i femtiårene og fra Aust-Agder, ble dømt til fengsel i sju år for blant annet flere seksuelle overgrep mot jenta.

– Hun er lettet over å bli trodd på alle punktene, forteller jentas bistandsadvokat, Kari Høgevold til NRK.

Jenta, som nå er i slutten av tenårene, forklarte seg lavmælt i Kristiansand tingrett om overgrepene. De startet da hun var seks år og varte til hun var 15 år.

– Det første overgrepet skjedde da jeg hadde begynt på skolen. Jeg skjønte noe var galt, men visste ikke hva, sa jenta i retten.

Ble trodd

Jenta flyttet ut fra familien og barnevernet tok hånd om henne. Men det tok lang tid før hun sa hva som hadde skjedd.

– Det har vært en lang, grundig og tidkrevende etterforskning som har vært en enorm belastning for henne, sier bistandsadvokat Kari Høgevold.

Faren nektet for overgrepene i retten, han nektet for vold mot jenta og for at han hadde lastet ned overgrepsbilder av barn på familiens bærbare pc. På det tidspunktet noen av nedlastingene skal ha skjedd, bodde ikke jenta hjemme.

Anket saken

Advokat Trond Wåland som representerer den tiltalte faren, opplyser til NRK at saken blir anket. Dermed blir det en ny runde i retten.

Bistandsadvokaten forteller at jenta er forberedt på at faren anker saken og at hun må etter hvert forberede seg på en ny behandling.

– Akkurat nå føler hun lettelse, sier Høgevold.

Mannen må også betale 200 000 kroner i erstatning til jenta.

– Hun har etter denne saken mistet all kontakt med familien, forteller bistandsadvokaten.