Hopp til innhold

Overfylte campingplasser på Sørlandet

Mange av de store campingplassene på Sørlandet er overfylte av gjester i det fine været, og besøket skal være bedre enn på mange år. I Risør tar de nå i bruk hager for å få unna pågangen.

Campingturister

Terje Kobbergård (t.v) og Morten Nordheim med familier som har ventet flere dager i bobilkø ved porten.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

– I`m sorry, but we are full at the moment, sier Silje Wilhelmsen i resepsjonen på Moysand camping i Grimstad på telefonen med en håpefull campingturist.

Fullt flere steder

Og campingplassen i Grimstad er ikke den eneste campingplassen som opplever stor pågang i sommer.

NRK Sørlandet har vært i kontakt med en rekke av de større campingplassene på Sørlandet og det er mange gjester og fullt en rekke steder, selv om de fleste klarer å finne løsninger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Moysand camping

Ved Moysand camping i Grimstad er det så fullt at nye campingturister må snu når de kommer.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Silje Vilhelmsen i resepsjonen på Moysand camping i Grimstad må rett og slett si nei til gjester som ringer eller møter frem på campingplassen om dagen.

Området er sprengt med over 1000 gjester, og det strømmer på fra inn- og utland i finværet.

Fikk plass i en grøft

Silje Wilhelmsen

Silje Vilhelmsen i resepsjonen på Moysand camping i Grimstad må si nei til flere håpefulle campingturister fordi det er så fullt.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
Sjøsanden camping

Også ved Sjøsanden camping i Mandal opplever de stor pågang i sommer.

Foto: Stokkeland, Kai / Kai Stokkeland/NRK

– Nå har vi ikke plass til noen flere. På grunn av finværet på Sørlandet om dagen er det mange campingturister som forlenger oppholdet.Det er veldig mange som ringer som vi må henvise videre til en annen campingplass. Det er veldig synd fordi det er mange som kommer langveisfra, sier hun.

Les også:

– I går kom det noen fra Ålesund som vi egentlig ikke hadde plass til. Da måtte vi bare få presset de inn, sier hun.

I kø like innenfor porten har bobileierne Terje Kobbergård og Morten Nordheim fra Oppdal stått i flere dager uten å slippe inn på campingområdet.

– Vi kom hit på mandagen og da var det fullt, så vi fikk plass i en grøft her. Nå venter vi bare på å komme inn på campingplassen, sier turistene.

Plasserer folk i hagen

Ved Sørlandet feriesenter i Risør som er helt full, tar de i bruk hager for å få plass til tilreisende forteller, resepsjonist, Linda Osmark.

– Nå er det stor pågang. Det er fullt hver eneste kveld i fellesferien, nå har det vært fint vær de siste ukene, sier hun.

Dere må rett og slett være litt kreative for å få plass til alle?

– Ja, det pleier å være ganske fullt utover kvelden så når folk kommer og det ikke er plass tilbyr vi dem plass i en hage vi har slik at de kan vente der i stedet for å kjøre videre. Det er det mange som benytter seg av, sier Osmark som opplever at de fleste tar det med et smil.

– Folk pleier å trives der. De har strøm og ligger nærme campingsplassen, sier hun.

Ved Sjøsanden i Mandal er det også rimelig fullt. Også ved Hamresanden camping i Kristiansand er det nå 4000 gjester, det beste besøket på mange år, forteller eier Sally Bernander Verkerk.