Over og ut for Hunsfos

Det blir ikke startet opp igjen produksjon ved Hunsfos Fabrikker i Vennesla.

Hunsfos

125 år med papirproduksjon i Vennesla historie. Nå skal selskapets eiendommer, restvarelageret, maskiner og utstyr selges.

Foto: NRK

Ifølge bostyret har det ikke vært mulig å få til avtaler med nye eiere etter konkursen i september.

Dermed er 125 år med papirproduksjon i Vennesla historie.

Bostyret har siden konkursåpningen 23. september arbeidet med å finne ei løsning som kan sikre videre drift av fabrikken.

Kontakt med mange interessenter

Bostyret har vært i kontakt med en rekke mulige kjøpere og har gjennomgått hele virksomheten sammen med enkelte av dem, uten at dette har ført til salg, ifølge ei pressemelding fra bostyrer Håvard Wiker.

«På denne bakgrunn må vi dessverre meddele at boet ikke lenger har grunn til å tro at virksomheten kan bli solgt og produksjonen kan bli gjenopptatt» skriver Wiker.

Nå skal restvarelageret, maskiner, utstyr og eiendommene selges.

Video Siste dag på Hunsfos

SE VIDEO fra 23. september 2011: Siste dag på Hunsfos Fabrikker.

– Mye å ta fatt i

Torhild Brandsdal
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører i Vennesla, Torhild Brandsdal, synes beskjeden om at det er slutt for Hunsfos er trist, men ikke uventet.

– Det er veldig, veldig rart. Det er 125 års historie som nå er slutt, men budskapet er ikke uventet. Det er vel det vi innerst inne har gått og ventet på at skulle bli resultatet.

– Det ser vanskelig ut totalt sett med papirproduksjon i Norge. Det var nesten ikke ventet at de fikk tak i nye eiere. Det har gått veldig lang tid uten at det kom noe konkret ut av det med tanke på nye interessenter, sier Brandsdal.

– Hva skjer nå?

– Det er det vi nå må sette oss ned og finne ut av: Hva som skal skje med Vennesla, arbeidsplasser og arealet. Her er mye å ta fatt i, sier Brandsdal.