Ordfører Halvorsen: – Vi vil hjelpe Kitron

Ordfører Einar Halvorsen sier Arendal vil gjøre «alt som er mulig» for å beholde Kitron i kommunen.

Einar Halvorsen

Ordfører Einar Halvorsen er klar til innsats for Kitron.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kitron AS er fylkets største private arbeidsplass, men bedriften må spare og nedbemanner i disse tider. Ved årsskifte vil det være 420 ansatte ved bedriften.

Administrerende direktør Dag Songedal fortalte i februar at elektronikkbedriften i Arendal må nedbemanne. Årsaken er svikt i etterspørselen fra en av bedriftens mange kunder.

Les:

Flytteplaner

Ledelsen vurderer nå å flytte produksjonen fra leide lokaler på Hisøy til Kilsund, hvor bedriften var tidligere og fremdeles eier bygningene.

Konsernsjef Kitron Dag Songedal

Konsernsjef i Kitron Dag Songedal ved lokalene på Hisøy.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I dag orienterte ordfører Einar Halvorsen formannskapet i Arendal om at Kitron har tatt kontakt med kommunen.

– Lokalene i Kilsund blir for små. Vi har signalisert at vi er positive til en utvidelse der og til eventuelt salg av tomt, sa ordfører til politikerne i formannskapet.

Les også:

– Utrolig viktig arbeidsplass

Kitron produserer og setter sammen elektroniske komponenter for andre selskaper.

– Det er en utrolig viktig arbeidsplass. De har mange kvinnelige ansatte og kompetansen er høy, sier Halvorsen til nrk.no.

Har blitt i Arendal

Mange produksjonsbedrifter har de siste tiårene flyttet produksjonen til lavkostland for å spare penger. Kitron har valgt å beholde produksjonen i Aust-Agder. Slik ønsker ordføreren at det også skal være i framtida.

– Vi ser tendensen til at produksjonsbedrifter flytter ut av landet. Men Kitron har vært flinke, de tjener penger og konkurrerer mot Øst-Europa og Østen, sier Halvorsen.

Takker for støtten

Dag Songedal som er administrerende direktør i Kitron, opplyser at bedriften har tidligere hatt et møte med ordføreren om saken.

– Vi setter pris på støtten vi får fra kommunen. Kommunen eier en del av området rundt vår tomt i Kilsund. Der kan de hjelpe oss med å finne gode løsninger, sier Songedal til NRK.

Han presiserer at Kitron ikke skal flytte ut av kommunen.