Ordfører blir UiA-direktør

Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen har takket ja til stillingen som fakultetsdirektør ved Universitetet i Agders Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

Per Sigurd Sørensen

Per Sigurd Sørensen har vært ordfører for Høyre i Kristiansand de siste fire årene. Nå skal han jobber for Universitetet i Agder.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Sørensen begynner i jobben i slutten av november, etter valget og en lenge planlagt ferie.

Sørensen sier til NRK at han gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

– Det ser jeg fram til med spenning, og det gleder jeg meg til. Det er en jobb som er veldig annerledes enn det jeg tidligere har gjort, og en annen type institusjon enn jeg tidligere har jobbet med. Jeg håper jeg kan bringe med meg mine erfaringer inn i jobben på en god måte.

Dropper banken

Sørensen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, og har blant annet jobbet som økonomisjef og finanssjef i ulike bedrifter i Kristiansand.

Før han ble ordfører for fire år siden var han bankmann, og tanken var å returnere til Nordea. Men nå blir han altså fakultetsdirektør i stedet.

– Jeg tror den viktigste erfaringen jeg tar med meg til universitetet er å kjenne det politiske systemet og spillet. I tillegg til dette med relasjonsbygging, håndtering av ulike interesser og prioriteringer, sier Sørensen.