NRK Meny
Normal

Optimist etter politisk sykehusmøte

Aksjonskomiteen for «Bevar Flekkefjord sykehus» møtte onsdag helsepolitikere på Stortinget for å diskutere akuttfunksjonene ved sykehuset.

Sørlandet sykehus Flekkefjord

Aksjonskomiteen for sykehuset i Flekkefjord

Foto: Lars Eie / NRK

Lederen av aksjonskomiteen «Bevar Flekkefjord sykehus», Sigmund Kroslid, møtte onsdag flere helsepolitikere på Stortinget. Han kjemper for å bevare akuttfunksjonene ved sykehuset slik de er i dag.

I november i fjor la helseminister Bent Høie la fram sykehusplanen som Stortinget skal behandle i år. Der går helseministeren inn for å fjerne akuttkirurgi ved flere lokalsykehus. Men det skal være akuttfunksjoner ved sykehusene.

– Vi har hatt møte med Arbeiderpartiets helsefraksjon på Stortinget i dag og vi har også snakket med flere andre partier som jobber med sykehusplanen, sier Kroslid til NRK

Sigmund Kroslid,

Sigmund Kroslid snakket med flere helsepolitikere på Stortinget onsdag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Optimist

Kroslid er optimist etter dagens møter, men vil ikke røpe konkret hva samtalene har gått ut på.

Kroslid hadde med seg Rolf Terje Klungland fra Flekkefjord kommune. Klungland er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

– Møtene var positive etter min oppfatning og vi skal ha en dialog videre, sier Kroslid om ønsker at akuttfunksjonene ved lokalsykehusene blir som i dag.

Innstillinger

Partiene på Stortinget skal gi sin innstilling 8. mars. Kroslid forteller at han også har hatt samtaler med Venstre i saken. Nå jobbes det med å få et flertall som sikrer akuttkirurgi på lokalsykehusene. Han mener at Arbeiderpartiet er sentral i dette arbeidet.

– Ap er en viktig aktør i saken, mener Kroslid.

Det er Stortinget som avgjør sykehusplanen som helseministeren har lagt fram.

Høie mener flere lokalsykehus ikke kan ha akuttkirurgi døgnet rundt fordi det på sikt vil være vanskelig å rekruttere kirurger. Og at det bør være sykehus som har en lokalbefolkning på mellom 60 000 til 80 000 og større som skal ha akuttkirurgi.

Blir sykehusplanen vedtatt slik helseministeren har foreslått, så betyr det at sykehuset i Flekkefjord skal ha døgnkontinuerlig beredskap i indremedisin, anestesi og planlagt kirurgi.

Høie vil beholde alle sykehusene i landet.